RO     HU     EN

Bereczki Béla (Béci)

Keresztény katolikus családból származom. Családos vagyok: feleségem Manci,  fiam Zsolti és Adél leányom. Marosvásárhelyen élünk, a Magvető közösséghez tartozom.

1988-ban Isten megszólított, és néhány hónap alatt megérintette a szívemet az Ő feltétel nélküli szeretetével, és meghívott, hogy másokkal is osszam meg mindazt, amit megtapasztaltam.

Nagy hatással volt rám az, hogy 1995-ben Rómában részt vettem egy öthetes nemzetközi vezetőképzésén, ahol megtapasztaltam a Szentlélek erejét és hatalmát.

Miután döntöttem abban, hogy teljes szívvel éljek Jézus tanítványaként, egyre jobban éreztem Jézus hívását arra, hogy teljes időmben építsem Isten Országát. Tervezőmérnökként dolgoztam, de komoly vívódások után 1997-ben néhány testvérrel létrehoztuk a Regnum Christi alapítványt, és azóta ennek vagyok az ügyvezetője.

Amit különösen szeretek, az a lelkigondozás, tanácsadás és az, hogy a programjainkon segítsem elvezetni a résztvevőket arra a pontra, ahol személyesen találkozhatnak a lelkükben az élő Krisztussal. 

Életigém:  Mt 6,33

Keressétek előbb Isten országát és annak igazságát, és minden többit megkaptok hozzá.

Szívből köszönöm mindazoknak, akik partnerként imádkoznak értünk és támogatnak minket.

Fülöp Magdi

Kiskapuson születtem, Szeben megyében. 20 éves koromban felismertem, hogy Isten nem családos életre hív, mint amire addig készültem, hanem teljesen neki szentelt életre. A Szentlélek a Szociális Testvérek Társaságába vezetett, amelynek már 25 éve vagyok fogadalmas tagja. Szakmai pályafutásomat egészségügyben kezdtem asszisztensnőként, majd az Egyesült Államokban (A.E.Á) szociális munkát tanultam közösségek fejlesztésére és szervezésére specializálódva, valamint pszichológiát mellékszakként. Hazajövetelem után a Szentlélek a Regnum Christi Alapítványhoz vezetett, amelynek – kellő megkülönböztetés után – alkalmazott munkatársa lettem. A szolgálatok, melyek leginkább lelkesítenek az alapítvány keretén belül a lelkigondozás és kísérés, a pszihológiai tanácsadás, valamint elkötelezett keresztény vezetők és tanítványok képzése.  Az évek során nagyon sokat gazdagodtam ezeken a szolgálatokon keresztül, látván hogyan működik a Szentlélek azok életében, akik Istent keresik.

Életigém: „Én vagyok a szőlőtő, ti pedig a szőlővesszők. Aki bennem marad, és én őbenne, az bő termést hoz, mert nálam nélkül semmit nem tehettek.”  Jn 15, 5

Harkel Beáta Tímea

Szatmárnémetiben születettem, Lázáriban nevelkedtem, római katolikus családban. Az általános iskolát és a líceumot is egy katolikus iskolában végeztem, ami meghatározó volt számomra. Általános asszisztensképzőt végeztem Marosvásárhelyen, amire utólag rájöttem, hogy nemcsak az egyetem miatt kellett én Marosvásárhelyre költözzek, hanem azért, hogy Istent egyre mélyebben megismerjem, hogy megtapasztaljam a közösség megtartó erejét és olyan embereknek a szeretetét, akikkel együtt haladhatunk Isten dicsőségére a szolgálatokban az emberek felé. A szívügyem szolgálni a gyerekek és a fiatalok felé. Vágyom arra, hogy egyre több ember megismerje Isten szeretetét, Jézus Megváltó szent kegyelmét és a napjainkban is élő csodatevő hatalmát.

Az alábbi két igerészek azok, amik meghatározóak voltak az elhívásomban a szolgálat felé:

„Engedjétek hozzám jönni a gyermekeket, és ne tiltsátok el őket, mert ilyeneké az Isten országa." Mk. 10,14

" Mert én ismerem a gondolatokat, amelyeket gondolok rólatok- mondja az Úr-: békességre és nem veszedelemre vonatkozó gondolatokat, hogy jövőt és reményt adjak nektek. Hívjatok engem , jöjjetek és imádkozzatok hozzám, akkor meghallgatlak titeket!" Jer. 29,11-12