RO     HU     EN

Mihalec Gábor: Gyűrű-kúra

A Gyűrű-kúra kihagyhatatlan olvasmány házasságra készülőknek, de haszonnal forgathatják a párkeresők és azok is, akik már több éve összekötötték az életüket. A boldog, élethosszig tartó házasság tíz kulcsfontosságú összetevőjét veszi nagyító alá a szerző, miközben tudatos, közös munkára biztatja a párokat. Ehhez nemcsak elméleti segítséget kapnak, hanem gyakorlatokat, kérdéssorokat, teszteket is, hogy kezükbe vehessék kapcsolatuk sorsát, és az akadályokat lépcsőfokokká változtassák.

Ára: 40ron

 

-----------------------------------------------------------------------------

C.S. Lewis: Csűrcsavar levelei  

A cambridge-i irodalomprofesszor, író és kritikus leghíresebb könyvében „alulnézetből” láttatja a világot. Az ember ősi ellenségével szemben a szatíra fegyverét alkalmazza, jelezve, hogy félelmetesen komoly, mégsem rémületes valósággal van dolgunk. A tapasztalt főördög leveleiben időszerű, huszonegyedik századi tanácsokkal látja el a kezdő kísértőt: hogyan térítse le a jó útról a gondjaira bízott fiatalembert. Új kiadás, új borítóval. 

Ára: 24 ron

 

-------------------------------------------------------------------------------

Philip Yancey: Mire megyünk Istennel?

Vajon mit nyer a hitéből az üldözött kínai paraszt, az egyetemista, aki túlélte egy ámokfutó vérontását, az egykori szexrabszolga, és az apartheid áldozata, akit megfosztottak szeretteitől? Philip Yancey legújabb könyvében tíz embert próbáló helyzetről tudósít, ahol nemcsak újságíróként, hanem a kegyelem üzenetének közvetítőjeként is jelen volt. Benyomásai, amelyeket a helyszínen elhangzott előadásai szövegével egészít ki, bemutatják, mihez kezdenek hitükkel a keresztények ebben a sokszínű világban, a legképtelenebb élethelyzetekben ma, a 21. században.

Ára: 45 ron

 

-------------------------------------------------------------------------------

yancey_meghokkento_lev.cdrPhilip Yancey: Meghökkentő kegyelem

Körülöttünk minden azt harsogja: tökéletesnek kell lennünk, sikert sikerre kell halmoznunk - életünk attól függ, hogyan teljesítünk. Az önszeretet gravitációval terhelt mezőjéből csak úgy szabadulhatunk ki, ha elfogadjuk, hogy a hiányosságok, a gyengeségek és a halandóság is az emberi sors része. A sebeink és a hibáink azok a repedések, amelyeken keresztül a kegyelem behatolhat az életünkbe.
A kegyelem megdöbbentő és botrányos. Meggyőződéseinket alapjaiban rendíti meg azáltal, hogy utánamegy a gonosznak, s irgalmat és reménységet kínál neki. Megbocsát a hűtlen házastársnak, a fajgyűlölőnek, a gyermekbántalmazónak, és éppúgy szereti a mai kor AIDS-betegeit, mint a Jézus korabeli vámszedőket.
Az amerikai szerző egyik legszemélyesebb és legprovokatívabb könyvében megrendítő őszinteséggel mutatja be a kegyelem életet átformálő hatalmát.

Ára: 40 ron

------------------------------------------------------------------------------

olelj_at_veglegesSue Johnson: Ölelj át!
- 7 lépés az életre szóló szerelemért -

A szerelem és a párkapcsolat mindenekelőtt az érzelmi kötődésről szól, állítja Sue Johnson, az Érzelmekre Fókuszáló terápia megteremtője. Ha a kötődés veszélybe kerül vagy lazulni kezd, gyakran vádaskodni és követelőzni kezdünk, vagy visszahúzódunk és magunkba zárkózunk. Kötődési jelzéseink valójában segélykiáltások, mintha azt kérdeznénk: "Mellettem álsz? Fontos vagyok számodra? Számíthatok rád?" Ám az érzelmi eltávolodós elleni tiltakozásunk gyakran félreérthető, vagy épp az ellenkezőét üzeni annak, amiről valójában szól. A pszichológus és párterapeuta szerző könyvéből a párok megtanulhatják, hogyan teremthetik meg a nyiltság, az egymásra hangolódás és az érzelmi válaszkészég pillanatait, hogy a szerelem életre szóló tapasztalat lehessen.

Ára: 40 ron

------------------------------------------------------------------------------

397_boritoterv_2017-09-12_130539Chris McChesney/Sean Covey/Jim Huling: A megvalósítás 4v alapszabálya

Függetlenül attól, hogy ön egy hétköznapi problémára talált megoldást, vagy merész üzleti koncepciót dolgozott ki, a siker azon múlik, hogy meg tudja-e valósítani legfontosabb céljait. Sajnálatos módon gyakran éppen a célra összpontosított fókusz vész el a forgószélben, a napi feladatok sűrűjében. A megvalósítás 4 alapszabálya – a fókusz, az „emelőhatás”, a bevonódás és az elszámoltathatóság alapelve – egyszerű, hatásos és könnyen alkalmazható modell, amely segít az üzleti stratégia megvalósításában, a létfontosságú célok elérésében, és az ehhez szükséges viselkedésformák kialakításában.

Ára: 50 ron

------------------------------------------------------------------------------

Covey_6_szokas_2018 Sean Covey: Életed 6 legfontosabb döntése

Ma egy tinédzsernek több kihívással kell szembenéznie, mint valaha: iskolai stressz, kommunikáció a szülőkkel, a média őket bombázó üzenetei, szerelmi drámák, bántalmazás - hogy csak néhányat említsünk. Miközben ezek között próbálnak navigálni, olyan döntéseket hoznak, melyek romba dönthetik vagy megalapozhatják a jövőjüket. A kiemelkedően eredményes fiatalok 7 szokása szerzőjének tanácsai segítenek, hogy bölcs és megfontolt döntések révén ne csupán túléljék, hanem javukra fordítsák életüknek ezt a meghatározó időszakát.
A szerző az élet hat fontos területén segít eligazodni: mi az iskolai sikerek  és az igazi barátságok titka, hogyan lehet jobban kijönni a szülőkkel, mi az okos hozzáállás a randizás és a szex kérdéséhez, hogyan lehetséges függőségek nélkül élni, miként építhető az önértékelés. A sorsfordító kérdéseket az élvezetes stílus mellett fiatalok személyes történetei, humoros rajzok és hasznos tesztek hozzák mág közelebb az olvasóhoz.

Ára: 40 ron

------------------------------------------------------------------------------

Covey_7_szokas_2018_VEGLEGESSean Covey: A kiemelkedően eredményes fiatalok 7 szokása

Képzelj el egy személyes GPS-t az életedhez, amely lépésről lépésre mutatná az utat: hogyan juthatsz el a jelenlegi helyzetedből addig a pontig, ahová valóban érdemes megérkezned. Az álmaid, a terveid, a céljaid talán nem is olyan elérhetetlenek... Sean Covey világsikerő könyve tizenévesek és fiatal felnöttek milliói számára jelentett iránytűt ahhoz, hogy valóban sikeres legyen az életük. Kézikönyv arról, amit mindenkinek tudnia kell a helyes énképről, az egészséges kapcsolatokról, a csoportnyomásról, az elvek vállalásáról és arról, hogy miképp valósíthatjuk meg céljainkat. Mindezt ráadásul élvezetes st

------------------------------------------------------------------------------

házasság_2.0._végleges_borítóMihalec Gábor: Házasság 2.heart
A kapcsolatot cseréld, ne a társad!

A szerző azokhoz a párokhoz szól, akik hosszú éveket, akár évtizedeket töltöttek el egymás mellett, és már nincsenek nagy álmaik a házasságukkal kapcsolatosan. "Ez már cxak ilyen marad" - gondolják. Vagy: "Most vagyomk a felénél. Ha most kilépek, még újrakezdhetem valaki mással." Egy traumatikus esemény, például egy megcsalás esetén még hangosabban üzenik az érzelmek: mindennek vége. De mindig van remény valami egészen új felépítésére. A szerző bemutatja azokat a szemlélet- és kapcsolatformáló lépéseket, amelyek által önerőből is hatalmas eredmények érhetők el. A változásra motiválnak a kötetben olvashatő valós történetek is.

Ára: 30ron

------------------------------------------------------------------------------

gungor_férfi agy női agy_végleges borítóMark Gungor: Férfiagy, női agy

A házasság egy kozmikus vicc, annyira különbözünk egymástól. De mi van akkor, ha Isten szándékosan tervezte így? - írja az előadásairól készült videók révén hazánkban is nagy népszerűségnek örvendő lelkipásztor szerző.
Szókimondó és szórakoztató könyvében szemléletesesn mutatja be, miért tartják a nők gyakran érzéketlennek, a férfiak pedig észszerűtlen gondolkodásúnak a másik nem képviselőit. Még a semmi is egészen mást jelent a nőknél és a férfiaknál... Ez a különbözőség magában rejti a világháború és a földre szállt menny lehetőségét egyaránt.
Bár a válások száz százaléka házassággal kezdődik, a kudarc nem szükségszerű: tehetünk azért, hogy a szerelem szikrái újra fellobbanjanak.

Ára: 40ron

------------------------------------------------------------------------------

worthington_megbocsatas_lMichael McCullough/Steven Sandage/Everett Worthington: Megbocsátás
Hogyan tegyük múlt időbe a múltunkat?

Vajon hogyan tudnánk könnyebben megbocsátani másoknak? Hogyan tehetünk szert empátiára azokkal szemben, akik megbántottak bennünket? Milyen hatással van a megbocsátás a szellemi és a testi egészségre; emberi kapcsolataink, közösségeink és társadalmunk egészségére? Hogyan tanulhatnak a gyerekek megbocsátani? A három amerikai szerző ezekre a kérdésekre keresi a választ a pszichológia legújabb kutatási eredményeinek felhasználásával, az elméleti alapokat is biztosan uraló, ugyanakkor pragmatikus módon.

Ára: 28 ron

-----------------------------------------------------------------------------

bowman_taylor_nyisd_ki_sCrystal Bowman és Christy Lee Taylor: Nyisd ki a szíved
Bibliai üzenetek kicsiknek

Nyisd ki a szíved! - szólítja meg a színes, vidám rajzokkal illusztrált könyv a kicsiket, hogy megismerhessék Istent. Egyszerű, rövid mondatokból építkező üzenetek hozzák közelebb az igeverseket a szüleik ölében kuporodókhoz és a kezdő olvasókhoz. A napi áhitatok az Ő nyelvükön megfogalmazott imádsággal zárulnak, így segítik a gyerekeket abban, hogy az Istennel való beszélgetés életük természetes részévé váljon. Minden napra jut egy-egy érdekes, időnként humoros feladat, ötlet, gondolat is - hiszen Istennel élni sohasem unalmas!

Ára: 45 ron

---------------------------------------------------------------------------------------------------

leman_pentekre_uj_tini_sKevin Leman: Péntekre új tinédzser

A Péntekre új tinédzser segítségére lesz abban, hogy gyermekei mellett álljon, és megtöltse a hátizsáákjukat mindazzal, amire csak szükségük lehet az életben, úgymint becsületesség, tisztelet, ferlelősségérzet, önuralom, magabiztosság" - ajánlja könyvét dr. Leman.
A pszichológus szerző a védjegyéül szolgáló humorral és praktikus bölcsességgel szól azokról az égető kérdésekről, amelyek a tinédzserek szüleit foglalkoztatják. A könyv gyakorlatias pszichológiai meglátásokkal, hathatós tanácsokkal, valamint hatvanöt húsba vágó témát tartalmazó útmutatóval segít a szülőknek abban, hogy elnyerjék tinédzserük tiszteletét, egészséges határokat és hatékony irányelveket szabjanak, visszájára fordítsák az önző viselkedést és magabiztosan navigáljanak át a kritikus éveken.

Ára: 32 ron

---------------------------------------------------------------------------------------------------

blackaby_7lepes_sTom Blackaby, Mike Blackaby, Daniel Blackaby: 7 lépés, hogy megtapasztald Isten vezetését

Isten megismerése sokkal többet jelent annál,mint pusztán tudni róla, megismerni vagy követni bizonyos elveket. A legtöbb nem keresztény (de sok hívő is) gyakran azt hiszi, hogy a kereszténység valami őskori szabálygyűjtemény, amolyan "mindez tilos leend tenéked" kódex, vagy egy sor unalmas, kimondhatatlan teológiai fogalmaktól hemzsegő doktrína. Hála Istennek, keresztények milliói tudják, hogy ez abszolút nem igaz - mert ők személyesen találkoztak Istennel. Azért született meg ez a könyv, hogy segítsen találkoznod azzal, aki a jövődet a kezében tartja. Hogy segítsen megtapasztalnod az Istennel való valódi kapcsolatot és személyre szabott vezetését.
A három szerző fiatalok nyelvén, a valós életből vett példákon keresztül, maximális komolysággal, mégis humoros stílusban járják körül a nagy kérdést: hogyan tapasztalhatom meg Isten vezetését?

Ára: 35 ron

--------------------------------------------------------------------------------------------------

demoss_seta_sNancy Leigh DeMoss: Séta Istennel
Bibliatanulmányozás 30 napra

E könyv harmincnapos utazásra hív bennünket, s benne harminc zsoltár felfedezésére.
„A zsoltárok elengedhetetlen szerepet játszottak saját lelki utamon – vallja a szerző. − Olvasásuk, tanulmányozásuk, memorizálásuk rengeteget tanított nekem Istenről. A zsoltárírók imádságai bátorítottak abban, hogy merjem magam is kifejezni Istennek szívem legmélyebb félelmeit, kérdéseit vagy éppen elkeseredésemet. De vezettek a magasztalásban és a hálaadásban is, és különleges volt tapasztalnom, ahogy az ószövetségi igék Jézus Krisztushoz vontak közelebb. Évek óta tanulmányozom a zsoltárokat, s még mindig újabb és újabb kincsekre találok bennük, amelyek felett korábban átsiklottam.”
A könyv célja, hogy szomjúságot keltsen olvasójában Isten szavára, és megízleltesse vele az "élő vizet", amely magából Istenből fakad, és amely kimondhatatlan szabadságot és örömöt hoz életünkbe.
A könyv egyéni és csoportos bibliatanulmányozás céljából is használható.

Ára: 30 ron

--------------------------------------------------------------------------------------------------

chapman_12dolog_szulok_sGary Chapman: 12 dolog, amit jó lett volna tudni mielőtt szülők lettünk

Gary Chapman, a neves párkapcsolati szakértő ezúttal a kisgyerekes szülőket foglalkoztató kérdésekre keres választ: hogyan gondoskodhatnak a szülők gyermekük érzelmi egészségéről, milyen változást hoz a gyermevállalás az időbeosztás és a pénzügyek kezelése terén, mit tehetnek a szülők azért, hogy bokros teendőik közepette az egymással való kapcsolatra is maradjon idejük. Szó esik még a szobatisztaságra szoktatásról, a korlátok szükségességéről, a társas készségek tanításáról, a szülői mintaadás jelentőségéről, és arről, hogy néha a szülőknek is bocsánatot kell kérniük.

Ára: 32 ron

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

lucado_kegyelem_sMax Lucado: Kegyelem napról napra
365 bibliai üzenet

A Kegyelem napról napra című kötet naponkénti olvasmányai megszólítanak, közel hozzák hozzánk a bibliaverseket a mindennapok helyzeteiben. A közkedvelt író, Max Lucado kiterjedt munkásságának válogatott részletei Isten mérhetetlen szeretetéről és kegyelméről beszélnek.
„Ahogy szülőként igyekszem gondoskodni a gyermekeim szükségleteiről – olvashatjuk az első lapokon −, úgy készít el mennyei Atyánk is mindent, amire valóban szükségünk van. És talán pont ezeken az oldalakon keresztül. Az a vágyam, hogy Isten felhasználja ezeket a találkozásokat arra, hogy még többet adjon olvasóimnak önmagából – kegyelmet napról napra.”

Ára: 40 ron

-------------------------------------------------------------------------------------

szikszai_utitars_llSzikszai Béni: Útitárs
Bibliai elmélkedések az év minden napjára

A háború utáni időszakban Magyarországon is nagy lelki ébredés kezdődött, melyben fontos szerepet töltött be a Bethánia Egylet. Konferenciák, evangelizációs alkalmak, bibliaórák szervezése mellett éves bibliaolvasó kalauzokat és Útitárs címmel áhítatoskönyvet is megjelentetett. Bár az ezekben szereplő egyes írások szerzőinek neve ismeretlen, mindazonáltal a kiadványok szerkesztője és több írás szerzője is az egyesület főtitkára, Szikszai Béni volt. Jelen könyvben ezekből válogatott össze dr. Szűcs Ferenc professzor 366 elmélkedést az év minden napjára. A hétköznapok során útitársként mellénk szegődő Krisztusról szólnak ezek a gondolatok, vagyis a fényről, melyből egy-egy sugár naponként az életünkre hullhat.

Ára: 35 ron

------------------------------------------------------------------------------------

rivers_Echo proba new_lFrancine Rivers: Visszhang a sötétségben

Az oroszlán jele-trilógia második kötete.
Több mint egy év telt el az arénában lezajlott tragikus események óta, ám Marcus Valerianus továbbra sem képes megszabadulni Hadassa, az egyszerű rabszolgalány emlékétől. A Római Birodalom által kínált gyönyöröket maga mgött hagyva Júdeába hajózik, hogy megtalálja és megátkozza a rabszolgalány Istenét. Mindeközben Juliát is utoléri a végzete, hiszen egy különös - a testét és a lelkét emésztő - kórban szenved. Egy rejtélyes, fátylakba burkolt nő szegődik mellé segítőként, aki szinte már kísérteties módon emlékezteti őt valakire a múltból...

A kötet Marcus és Julia Valerianus sorsának bemutatásával az istenkeresés rögös és sokszor kiszámíthatatlan útjának gyönyörű allegóriájává válik.

Ára: 48 ron

-------------------------------------------------------------------------------------

Harmat_Rivers_Hang_a_szelben_llFrancine Rivers: Hang a szélben

A római csapatok Titus vezetésével szinte a földdel teszik egyenlővé Dávid és Salamon egykor virágzó székhelyét, Jeruzsálemet. A szörnyű pusztítást követően a zsidó származású Hadassa Rómába kerül, hogy Julia Valerianus rabszolgájaként élje mindennapjait. Szeretetével és gyönyörű meséivel azonban nemcsak úrnője szívét nyeri meg, hanem annak bátyját, Marcust is elkápráztatja. Ám a lány viszont különös titkot rejteget, amely akár az életébe is kerülhet: a birodalom alapjait fenyegető új vallás, a kereszténység híve…
Francine Rivers történelmi regénysorozatának első kötetében ezúttal az I. század viharos és kegyetlen korába kalauzolja olvasóit. A nagy lélegzetvételű műben az ifjú arisztokrata iránt érzett szerelme és az Istenbe vetett hite között őrlődő rabszolgalány történetén keresztül követhetjük végig Róma erkölcsi hanyatlását.

Ára: 40 ron

-------------------------------------------------------------------------------------

henry-cloud-hatarok-a-vezetes-szolgalataban-2DDr. Henry Cloud: Határok a vezetés szolgálatában

„Minden eredmé­nyes személy, csapat vagy cég azért lehet sikeres, mert a vezetés által megszabott határok ezt lehetővé teszik” – írja a szerző, aki vezetői tanácsadóként azt vizsgálja, mi szükséges az olyan céges kultúra létrehozásához, amelyet magas szintű teljesítmény, kiváló eredmények és egészséges kapcsolatok jellemeznek.
Könyvében bemutatja, hogy a vezető által felállított határok miként mozdíthatják elő, hogy:
- olyan érzelmi légkör jöjjön létre, amelyben a csapatok és az egyének a lehető legjobb teljesítményre képesek;
- olyan kapcsolódások alakuljanak ki, amelyek energiát és lendületet adnak a csapatoknak;
- olyan gondolkodási és viselkedési formák rögzüljenek, amelyek eredményekhez vezetnek;
- a beosztottak a kontroll és a felelősség érzetével végezzék mnkájukat;
- saját magát is úgy irányítsa, hogy képes legyen valóra váltani a célkitűzéseit.

Ára: 30 ron

---------------------------------------------------------------------------------------

lisa-ustock-joanna-hughes-kiut-a-jatekszenvedelybol.jpgLisa Ustok és Joanna Hughes: Kiút a játék-szenvedélyből

Sokan játszanak káros következmények nélkül, mert ellenőrzésük alatt tudják tartani, mennyi időt és pénzt szánnak a szórakozásra. A szerencsejáték-függők azonban elveszítik az uralmat a tetteik felett, és a romboló hatások ellenére is folytatják szenvedélyüket, amely menekülési lehetőséget kínál a mindennapok gondjai, nyomása vagy egyhangúsága elől.

 Ez a munkafüzetként is használható könyv megmutatja, miért hatalmasodik el a szenvedély az életünkön, milyen gyakorlati lépéseket tehetünk a változtatásra, hogyan tűzzünk ki elérhető célokat, és miként kerüljük el a visszaesést. A sokéves pártfogói tapasztalattal rendelkező szerzőpáros a könyv végén hasznos tanácsokkal szolgál a szerencsejáték-problémával küzdők hozzátartozói számára is.

Ára: 20 ron

---------------------------------------------------------------------------------------

chapman_netfuggo_gy_honlap

Gary Chapman és Arlene Pellicane: Netfüggő gyerekek

A digitális nemzedék szülei komoly kihívás előtt állnak: a gyerekek egyre több időt töltenek a képernyők előtt - órákon át lógnak a Facebookon, chatelnek, videojátékoznak. Gary Chapman és szerzőtársa friss kutatási eredményeken és gyakorlati példákon keresztül mutatja be, mi mindent tehetnek a szülők azért, hogy a technológia ne szétzilálja, hanem inkább összehozza a családot, és a gyerekek ne csak az online közösségben, hanem a valós kapcsolatok terepén is otthonosan mozogjanak.

 

Ára: 30 ron

-------------------------------------------------------------------------------------

leman_pentekree_uj_en_honlap

Kevin Leman: Péntekre új én

Hányszor próbált már változtatni a szokásain, hogy végül ráébredjen, önmagunkon változtatni még annál is nehezebb vállalkozás, mint amikor másokat próbálunk változásra bírni? Ötnapos akciótervében Kevin Leman a rá jellemző szellemes és praktikus meglátásokkal ad útmutatót a személyes megújuláshoz. Mindezt a tőle megszokott szórakoztató stílusban, olyan hírességek életútjával illusztrálva, mint Jim Carrey, Steve Martin, Robert de Niro, Oprah Winfrey és még sokan mások.
A Péntekre új én révén jobban megismerhetjük önmagunkat - személyiségtípusunk erősségeit és gyengéit, születési sor(s)rendünket, saját, egyedi szabálykönyvünket és privát logikánkat, a hazugságokat, amelyekkel áltatjuk magunkat, egyszóval azt, hogy miként váltunk azzá, akik ma vagyunk. És ahogy mindezt megértjük, azt is tudni fogjuk, hogyan fejlesszük személyiségünk azon területeit, amelyek korábban visszafogtak, és hogyan aknázhatjuk ki a legteljesebben a bennünk rejlő lehetőségeket, hogy azzá váljunk, akik igazán lenni szeretnénk.

Ára: 32 ron

------------------------------------------------------------------------------

leman_pentekreujferj_

Kevin Leman: Péntekre új férj

Mindent megpróbált már, hogy változásra bírja férjét, de mi sem történt? "A Péntekre új férj nem más, mint egy egyszerű akcióterv. Tegye próbára a könyvben található alapelveket, és a változás, amelyet férje hozzáállásában, viselkedésében és kettejük kapcsolatában tapasztal, ámulatba fogja ejteni" - ígéri a feleségeknek dr. Leman.

A titok, amit minden nőnek tudnia kell: a legtöbb férfi őszintén szeretné boldoggá tenni a feleségét, csak nem tudja, hogyan. Segítsen hát neki, és meglátja, nem kell lecserélnie a "régi modellt" ahhoz, hogy rátaláljon álmai férfijára. Hiszen már megtalálta!

A pszichológus szerző praktikus bölcsességgel és sok humorral szól a férfiak és a nők észjárásának különbségeiről, eltérő kommunikációs szokásaikról, a szexről, a nemi szerepekről, a "ki viseli a nadrágot" problematikáról, a családból hozott mintákról és még sok más kérdésről - mindezt azért, hogy megmutassa, mit tehet egy feleség azért, hogy férjével kölcsönösen megtalálják a kulcsot egymáshoz.

Ára: 32 ron

------------------------------------------------------------------------------------

harmat-kiado-magyarazatos-biblia-2DMagyarázatos Biblia - Philip Yancey és Tim Stafford jegyzeteivel

A Magyarázatos Biblia célja, hogy kedvet csináljon a Biblia rendszeres olvasásához, és hidat építsen a kétezer éves Szentírás és a mai ember között. Philip Yancey és szerzőtársa olyan többlépcsős (kéthetes, féléves, három éves) bibliaolvasó programot állított össze, melynek révén a kiválasztott vezérfonalat követve napi egy fejezet elolvasásával átfogó képet kaphatunk a Biblia cselekményfolyamáról, belső összefüggéseiről, főbb témáiról. 

Ára: 130 ron

-------------------------------------------------------------------------------------

timothy-keller-tekozlo-isten-a-es-ket-elveszett-fia.jpg

Timothy Keller: A tékozló Isten és két elveszett fia

Lehet-e bármi újat mondani Jézus talán legismertebb példázatáról? A híres New York-i lelkipásztor szerint a történet mondanivalója különösen is érvényes a 21. század társadalmára, amely a vallásosak és a vallástalanok, az "erkölcscsőszök és a szabadelvűek" táborára szakadt ketté. Idősebb és fiatalabb testvérekre. A bevett magyarázatok a lázadó fiatalabb fiú bűnösségét szokták hangsúlyozni, Keller azonban a (mindenkori) "idősebb testvérre", a tisztes gyülekezeti tagra irányítja a figyelmet, azt állítva, hogy az sokkal elveszettebb, mint a kiközösített "tékozló". Lelkiállapota mérgezőbb és pusztítóbb a nyílt lázadásnál, betegsége, mivel nincs tudatában, halálos lehet.

Sodró lendületű igemagyarázatában a szerző mindkét típusú elveszettségre a keresztény evangéliumot kínálja fel gyógyírként, amely szerint "mindenki eltévedt, és mindenki szeretetet nyer. A megszólítás mindenkinek szól."

Ára: 25 ron

--------------------------------------------------------------------------------------

timothy-keller-balvanyaink.jpg

Timothy Keller: Bálványaink - Ismert és rejtőzködő istenek

Ha a szó legszorosabb értelmében nem is hullunk térdre Afrodité szobra előtt, fiatal nők ezrei szenvednek depresszióban és étkezési zavarokban, mert megszállottan a külsejükkel vannak elfoglalva. Talán nem gyújtunk valódi tüzet Artemisz oltárán, ám azok, akik a meggazdagodás és a mind nagyobb megbecsülés reményében törtetnek előre az életben szeretteiket és barátaikat elhanyagolva, mágiscsak áldozatot mutatnak be. Minden kultúra felépíti a maga oltárait, s valamennyinek megvannak a saját "papjai" és szertartásai.

Timothy Keller, napjaink egyik legismertebb amerikai lelkésze új könyvében amellett foglal állást, hogy sem önmagunkat, sem a bennünket körülvevő világot nem érthetjük meg addig, amíg nem tudatosítjuk, milyen hamis istenek formálnak jogot a szívünkre, a bizalmunkra, a hűségünkre vagy éppen a szolgálatunkra. Számos ismert és rejtőzködő bálványt lelplez le, utóbbiak között a perfekcionizmust, a munkamániát, a krónikus döntésképtelenséget, vagy a kényszeres igényt mások irányítására. Feltárva intellektuális, pszichológiai, társadalmi, kulturális és lelki aspektusaikat, arra is rámutat, hogyan tölthetjük be a helyüket, és indulhatunk el a bálványok nélküli, szabad élet felé. Radikális és inspiráló üzenete a lehető legjobbkor hangzik el és szólítja meg olvasóit.

Ára: 36 ron

-----------------------------------------------------------------------------------

chapman_eletre_szoo_l

Gary  Chapman: Életre szóló ígéretek pároknak
- Bibliai gondolatok -

Dr. gary Chapman az örökzöld bestseller, Az öt szeretetnyelv - Egymástra hangolva és számos más, a házasság és a család témájával foglalkozó könyv szerzője. A Marriage and Family Life Consultatnts (Házasság- és családgondozás) Rt. igazgatója, nemzetközi elismertségnek örvendő előadó.

 

Ára: 40 ron

--------------------------------------------------------------------------------------

milne_sokfeleseg

Bruce Milne: Sokféleség az egységben

Az Újszövetség tanúsítja, hogy Isten terve szerint a keresztény közösségeket alapvetően a sokféleség jellemzi. a kanadai lelkész meggyőződése, hogy a Krisztusban kapott új élethez ma is hozzátartozik, hogy áthidalunk minden emberi különbözőséget, és testvéri egységben élünk a Szentlélek által. Bemutatja, hogy a 21. század gyülekezetei hogyan tapasztalhatják meg a sokféleségből fakadó áldásokat az istentisztelet, a vezetés, a tanítványozás, a közösségi élet és a misszió területein.

Ára: 30 ron

----------------------------------------------------------------------------------

Linda Dillow: Boldog vagy velem?

Ameilyen feleség vagy, olyan lesz a házasságodban a bensőségesség, a szenvedély és az öröm. De hogyan éred el a kívánt célt?
Linda Dillow ara ösztönöz, hogy kérdései segítségével bátran szembenézz önmagaddal: Milyen érzés a fárjemnek lenni? Milyen érzés velem szeretkezni? Miért ragaszkodom a haragomhoz? Linda rendkívül őszinte és intim. elmondja, hogy mik voltak a legjobb és a legrosszabb dolgok, amiket közel ötvenéves házassága alatt tett, s közben elvezet Isten tervéhez, hogy megértsd, milyen lehetne a házasságod. a könyv tükröt tart eléd, hogy meglásd, milyen vagy, s miként tudsz megváltozni. Nem általában a házasságról szól, hanem azt mondja el, hogyan éld meg házasságodat napról napra, évről évre, s eközben  olyan feleséggé válsz, amilyen lenni szeretnél. Ez a változás aztán hatással lesz a házasságodra is!

Ára: 25 ron

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

gary-chapman-jol-mukodo-csalad-5-jellemzoje.jpg

Gary Chapman: A jól működő család 5 jellemzője

Napjainkban sokat hallunk a működési zavarokkal küzdő családokról, de alig esik szó arról, hogy mi jellemzi az egészséges és jól működő családi életet. Ebben kíván segíteni az olvasóknak a népszerű családterapeuta szerző, Gary Chapman, amikor könyvében sorra veszi a harmonikus család jellemzőit: szolgálatkészség, meghitt kapcsolat férj és feleség között, a ,határok kijelölése a gyermeknevelésben, egymás tisztelete és megbecsülése. Jól hasznosítható útmutatásai, tanácsai és a fejezeteket kiegészítő feladatok a harmonikus együttélés rejtelmeibe kalauzolják az olvasókat.

Ára_ 30 ron

---------------------------------------------------------------------------------------------------

max-lucado-kegyelem-itt-es-most.jpg

Max Lucado: Kegyelem itt és most

Mit adjunk a gyerekünk kezébe, ha elhatározza, hogy mindennap szeretne csendességet tartani? Vagy milyen vezérfonalhoz nyúljon az a család, ahol a szülők leülnének iskolás gyerekeikkel egy közös áhítatra? Max Lucado közvetlen hangvételű áhítatoskönyve hétköznapi, ám fontos témákat vet fel. Bátorítást, ötleteket ad a mindennapi megvalósításhoz is. A hiánypótló könyv nagy segítség a képes Bibliák világából kinőtt gyerekek önálló, rendszeres igeolvasásához.

Ára: 40 ron

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------

gary-chapman-az-5-szeretetnyelv-egymasra-hangolva-diszkiadas.jpg

Gary Chapman: Az 5 szeretetnyelv - Egymásra hangolva (díszkiadás: aranyozott vászonborítás, tartós kötés, két színnel nyomtatott szatén könyvjelzőszalag)

Az ismert szerző jól ismert könyvének díszkiadása remek ajándék pároknak esküvőre, évfordulókra vagy más különleges alkalmakra.
Az öt szretet koncepciója számtalan kapcsolat megújulásában játszott döntő szerepet. A szeretetnyelvek egyszerű, de mélyreható alapelve arra inspirálja a párokat, hogy felfedezzék az életre szóló szeretet titkát.

Ára: 40 ron

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------

robert-hemfelt-boldogsag-valaszthato-a.jpg

Robert Hemfelt - Frank Minirth - Paul Meier: A boldogság választható
A depresszió tünetei, okai és kezelése

A lehangoltság, a szomorúság, a reményvesztettség és tehetetlen életérzés, a szorongás és a kétségbeesés ötvözetéből álló kórkép gyakrabban fordul elő, mint az összes többi lelki zavar együttesen. Élete egy-egy szakaszában csaknem mindenkit megkörnyékez a depresszió.
A könyv pszichiáter szerzői több évtizedes szakmai tapasztalatuk alapján állítják: még a súlyos klinikai depresszióban szenvedők állapota is kezelhető, s ők is megszabadulhatnak a betegséget kísérő érzelmi fájdalomtól. Legújabb művükben rámutatnak a veszélyeztetettek körére; feltárják a depresszió gyökereit; részletesen tárgyalják a gyász, az elfojtott harag és a félelem, a stressz valmint a bizonytalanság betegséget kiváltó hatását. Az okok és a kezelési módszerek számbavétele során a tudomány új felismerései mellett a Szentírásra hivatkoznak. A szerzőpáros meggyőződése szerint a depresszió leküzdése egy folyamat, amely döntések sorozatára épül. A boldogság tehát akár életformánkká is válhat, amennyiben megfelelő módon törekszünk rá.

Ára: 18 ron

---------------------------------------------------------------------------------------------------

gary-chapman-szulofuggo-fiatalok.jpg

Gary Chapman és Ross Campbell: Szülőfüggő fiatalok
Hogyan szeressük felnőtt gyermekeinket?

A mai húsz-harmincévesek elhúzódó felnőtté válása új nehézségek és kihívások elé állítja a szülőket. A csalűdi kapcsolatok jeles szakértőiként ismert szerzők konkrét példákon és eseteken keresztül mutatják be, miként építhető ki pozitív kapcsolat a generációk között. Bölcs és gyakorlatias meglátásaik hasznos szempontokat kínálnak a fiatal felnőttek szüleinek az olyan kérdésekben, mint:
- milyenek is a mai fiatalok
- ha nem ürül ki a fészek
- az önállóság útjában álló akadályok
- amikor gyermekünk nehezen boldogul
- az eltérő értékrendből és életstílusból adódó feszültségek
- az anyós/após és a nagyszülő szerep kihívásai

Ára: 30 ron

---------------------------------------------------------------------------------------------------

gary-chapman-az-5-szeretetnyelv-gyerekekre-hangolva.jpg

Gary Chapman és Ross Campbell: Az 5 szeretetnyelv - Gyerekekre hangolva

A népszerű szerzőpáros ara hívja fela figyelmet, hogy a nevelésben minden a szülő és a gyermek közötti szeretetkapcsolaton múlik. Ahhoz, hogy gyermekünk az élet bármely területén meg tudja állni a helyét, elengedhetetlenül fontos, hogy betöltsük érzelmi szükségleteit.
Minden gyermek - és felnőtt - alapvetően öt kommunikációs csatorna egyikén fejezi ki és fogadja be a szeretetet. hiába halmozzuk el például gyermekünket ajándékokkal, ha ő arra vágyik, hogy leüljünk vele játszani. Csak akkor fogja érezni szeretetünket, ha felismerjük és beszéljük a számára legérthetőbb szeretetnyelvet. A könyv üzenetének alkalmazásában szemléletes esetleírások és gyakorlati útmutatások segítik az olvasót.

Ára: 30 ron

---------------------------------------------------------------------------------------------------

kevin-leman-utmutato-lanyos-apaknak2D

Kevin Leman: Útmutató lányos apáknak

"Belegondolt már abba, hogy apaként Ön teheti a legtöbbet azért, hogy a lánya sikerrel boldoguljon az életben? Hogy az önbecsülése, a döntései, a viselkedése. a jelleme. sőt még a leendő férjéről alkotott elképzelése is Öntől függ? Ha megszívleli az Útmutatő lányos apáknak egyszerű tanácsait, épp olyan apává válhat, amilyenre a lányának szüksége van" - ígéri dr. Leman, aki pszichológusként és négyszeres apakény már csa tudja!
Tapasztalatai és meglátásai segítenek az apáknak, hogy jobban kiigazodjanak lányaik világában., és olyan hatással legyenek az életükre, amilyennel csak egy apa lehet a lányára.

Ára: 38 ron

---------------------------------------------------------------------------------------------------

cliff-penner-szexualitas-ajandeka-a.jpg

Clifford és Joyce Penner: A szexualitás ajándéka

Az új, bővített és átdolgozott kiadás tartalmazza a nemi kapcsolatot érintő kutatások legfrissebb eredményeit és az új terápiás lehetőségeket, továbbá külön fejezetben foglalkozik a szexuális függőségek, például az internetes pornográfia problémájával.

 

Ára: 38 ron

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------

gary-chapman-munkahelyi-elismeres-ot-nyelve-a.jpg

Gary Chapman: A munkahelyi elismerés 5 nyelve

Hogyan alkítható ki olyan munkahelyi légkör, amely a legjobb teljesítményre ösztönzi a munkatársakat? Milyen szerepet játszik a sze,élyreszabott elismerés a munkatársak motiválásában, és hogy an alkalmazható ez a gyakorlatban? Gary Chapman és Paol White könyvében bemutatja, hogy a megerősítés, az elismerés és a bátorítás nemcsak a kapcsolatokat teszi jobbá, de nagyban hozzájárul a szervezetek hatékonyabb működéséhez is.

 

Ára: 30 ron

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------

henry-cloud-hataraink-a-parkeresesben.jpg

Dr. Henry Cloud & Dr. John Townsend: Határaink a párkeresésben

Van-e határtalanul boldog kapcsolat? Aligha. A pszichológus szerzőpáros új és a szokásosnál tágabb perspektívába helyezi a párkapcsolatokat. A társkeresés időszakát a nagy felfedezések idejének tekintik, ami - megfelelő határvonalak között - lehetőséget ad az önismeret elmélyülésére, a személyiség fejlődésére, a kapcsolatteremtéshez szükséges készségek tanulására, egyszóval az éretté válásra. Hiszen mindenn jól működő és tartalmas kapcsolat nélkülözhetetlen kelléke az érett személyiség.
A szerzők saját lelkigondozói praxisukból származó történetekkel teszik életszerűvé és olvasmányossá könyvüket.

Ára: 33 ron

---------------------------------------------------------------------------------------------------

gary-chapman-egymasra-hangolva.jpg

Gary Chapman: Egymásra hangolva
- Öt szeretetnyelv a házasságban

Ez a könyv Amerika- és Európaszerte nagy sikert aratott. Szerzője a kommunikáció-pszichológia eredményeire alapozva újabb fontos felfedezést tesz: a szeretetközlés többféle csatornán át történhet, de mindenki csak azt az adást képes fogni, amelyre neveltetése közben, közvetlen környezete és személyes hajlamai hatására ráhangolódott. Ezért gyakran megtörtrénik, hogy a szeretett személy a szerelmi lángolás alábbhagyása után nem érzi, hogy társa szereti őt. Sok házastársi kapcsolat szebved kárt emiatt. pedig a megoldás egyszerű: fel kell ismernünk és meg kell tanulnunk társunk "szeretetnyelvét".

Ára: 30 ron

---------------------------------------------------------------------------------------------------

gary-chapman-csaladi-osszhangzattan.jpg

Gary Chapman: Családi összhangzattan - A családi harmónia öt jellemzője

"Gary Chapman könyve iránytűt ad a családok kezébe. Saját családi életének buktatóit sem elkendőzve megmutatja, mennyire fontos a szolgálatkészség, a házastársak meghitt kapcsolatának elmélyítése, egymás tisztelete, megbecsülése és bátorítása, és hogyan forrasztja mindezeket egységbe a szeretet kötőanyaga." - dr.Márki László
Chapman könyvének különlegessége, hogy a családi lét egészét vizsgálja, és a gyermeknevelés alapkérdéseit a szülők kapcsolatának összefüggésébe ágyazza. A szerző személyes élményei és több évtizedes tanácsadói munkájának tapasztalatai alapján meggyőződéssel vallja, hogy a könyvben leírt öt alapelv nélkülözhetetlen az egészséges családi élethez. Jól hasznosítható gyakorlati útmutatásai és tanácsai a harmonikus együttélés művészetének rejtelmeibe kalauzolják az olvasót.

Ára: 30 ron

---------------------------------------------------------------------------------------------------

gary-chapman-5-szeretetnyelv-istenre-hangolva.jpg

Gary Chapman: Az 5 szeretetnyelv - Istenre hangova

"Ez a könyv azzal a céllal íródott, hogy segítsen az olvasóknak az Istenhez való közeledésben, és az ő határtalan szeretetét megismerve mindannyian szeretőbb emberekké válhassunk. Isten szeretetének befogadása, illetve viszonzása hasonlóan történik, mint az emberi kapcsolatokban. Elméletben tudjuk, hogy Isten ezerféle módon kifejezheti irántunk való szeretetét, de személyes tapasztalatot csak akkor szerzünk róla, amikor az elsődleges szeretetnyelvünkön szól hozzánk" - írja a szerző.
Chapman meggyőződése szerint a szeretet kifejezési módjai - a szeretetnyelvek - az emberi kapcsolatokban Isten szeretetét tükrözik vissza. A pszichológus szerző könyvéből megtudhatjuk, hogyan közli velünkmIsten szeretetét a számunkra legkifejezőbb módon, és hogyan viszonozhatjuk ezt saját szeretetnyelvünk változatos kifejezési formáival.

Ára: 30 ron

---------------------------------------------------------------------------------------------------

gary-chapman-12-dolog-amit-jo-lett-volna-tudni-az-eskuvom-elott.jpg

Gary Chapman: 12 dolog, amit jó lett volna tudni az esküvőm előtt

"Különös, hogy az élet minden egyéb területén felismerjük a tanulás fontosságát, de azt nem vesszük figyelembe, hogy, hogy a héázasság is komoly felkészülést igényel. Úgy nincs abban semmi meglepő, hogy általában sokkal sikeresebbek vagyunk szakmai téren, mint a boldog házasélet kialakításában"
Chapman beszélgetésre inspiráló olvasmánynak szánja könyvét, amely segít  apároknak - akár az esküvő előtt, akár utána - egymás jobb megismerésében és az együttéléshez szükséges kapcsolati készségek kialakításában. Saját házasságának kezdeti nehézségeiből kiindulva gyűjtötte össze azokat a szempontokat - kommunikáció, érzelmek kifejezése, konfliktusmegoldás, bocsánatkérés, nézeteltérések tisztázása, pénzügyek kezelése, a szülőkkel való kapcsolat, házassági szerepek, szexuális beteljesülés, a különbségek összehangolása -, amelyeknek közös átgondolása egészségesebbé és boldogabbá teheti a házasságokat.

Ára: 30 ron

---------------------------------------------------------------------------------------------------

pat-alexander-gyermek-biblia.jpg

Gyermekbiblia

A Gyermekbiblia az 9-14 éves korosztály számára mutatja be a Könyvek könyvét. Történetei végigkalauzolnak a Biblia lapjain a kezdetektől az ősatyák életén és a próféták tanításain át, Jézus és az apostolok munkásságáig. Szövege az eredeti szelleméhez hűséges, mégis a gyermekekhez közelálló nyelven mondja el az örök történeteket. Több mint 300 színes illusztráció teszi maradandó élménnyé a Szentírással való ismerkedést. Szép kivitelű, kemény táblás könyv.

Ára: 37 ron

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------