RO     HU     EN

 

 

 

Igeliturgikus útmutató 2023

Bencés kiadó

ára: 10 lej

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                       

 

Christopher West: A test teológiája kezdőknek - Az élet, a szerelem és a  nemiség értelmének újrafelfedezése            

  A test nemcsak biológiai valóság. A test, amint azt II. János Pál bővebben is kifejti, egyben teológiai valóság is. Bámulatos isteni történetről beszél. És mindezt éppen a nemek közti különbség misztériumán keresztül teszi: a kettő - a férfi és a nő - hivatása, hogy "egy testet" alkosson. Ez pedig azt jelenti, hogy a szex sokkal több, mint szex. Abban, ahogy a nemiségünket megértjük és kifejezzük, a legmélyebb meggyőződésünk fejeződik ki arról, kik vagyunk, kicsoda Isten, mi a szerelem értelme, és mit gondolunk a társadalmi rendről: maga az egész világmindenség misztériuma. Ezért a test II. János Pál pápa által kidolgozott teológiája messze nem csak a nemiségről és a házastársi szerelemről szól, hanem az "egész létezés és az élet értelmének újrafelfedezéséről": -Mi azélet értelme? -Mit is jelent embernek lenni? Mi az ember elsődleges hivatása?  -Miben gyökerezik az igazi boldogság? -Hogyan tapasztalhatjuk meg azt a szeretetet, amelyre a szívünk mélyén vágyunk? -Mi is a test teológiája? -Mi az erósz?

Ára: 6o lej

 

Dr. Erdélyi Judit: Természetgyógyászat az ige mérlegén
(Csak fénymásolt verzióban)

Hogyan tájékozódhatunk korunk növekvő zűrzavarában?
Micsoda az Agykontroll és kicsoda José Silva "Magasabb Intelligenciája"?
Jóga és Autogén Tréning...?
Mi a hatás mechanizmusa a Akupunktúrának és a Talpmasszásnak?
Milyen "erőket" közvetítenek a kézrátételes kezelések?
A szerző legsikeresebb és legkeresettebb könyve ebben a zavarodott világban, amikor minden újság és TV műsor tele van ezekkel a keleti, furcsa természetgyógyászati csapdákkal....!
A Biblia elégséges és biztos támpontot ad, hogy jól tájékozódhassunk.

Ára: 18 lej

 

Sarah Young: Jézus hív, Jézus szólít

Miután sok éven keresztül a misszionárius Sarah Joung a saját szavait írta le imanaplójában, úgy döntött, hogy jobban fog figyelni a Megváltó hangjára és elkezd figyelni arra, amit Ő mond. Ennek a gyönyörű könyvecskének a lapjain olyan Igék és üzenetek találhatók,amelyeket Jézus helyezett a szívére. Bátorításnak, vigasztalásnak, reménységnek a szavai. Jézus téged is ugyanígy szólít. Lehet, hogy -a szerzőhöz hasonlóan - neked is szükséged van arra, hogy jobban érzékelhesd "a Veled lévő Istent". Az amit a könyvben találsz, abban fog segíteni, az év minden napján, hogy egyre közelebb kerülj Krisztushoz, és ezáltal egyre közvetlenebb kapcsolatot élj meg Vele.

Ára: 70 lej

 

L. Stipkovits Erika: Szeretettel sebezve
(hvg könyvek)

Miért követem el ugyanazokat a hibákat, amelyeket a szüleim is elkövettek?
Miért sikertelenek a kapcsolataim? 
Mit üzennek indokolatlan testi tüneteim?

Szüleink viselkedése jelentős hatással van arra, hogy mi magunk milyen társak, szülők leszünk. Van-e esélyünk megváltoztatni a tudattalanul beépült szülői mintáinkat, vagy az eredmény minden erőfeszítésünk dacára ugyanaz lesz, csak "pepitában"? 
A szerző terápiás esetei alapján bemutatja az egyes szülőtípusokat: a borostyán, a szülősítő, az idomár, a jó fej, a szuperszülő, a mártír, az üveghegy, az agresszor és a bátorító szülői viselkedést. Ismerteti a gyakran keveredő típusok hatásait, és segít abban, hogy felismerjük szüleink nevelési stílusát és - szülőként - a sajátunkat is. Tesztjei és gyakorlatai fejlesztik önismeretünket, így életünk teljesebbé, szülői viselkedésünk, családi- és párkapcsolatunk harmonikusabbá válhat.

Ára: 55 lej

 

Ann Voskamp: Ezernyi ajándék
(Immanuel)

Ébredj rá az ezernyi áldásra! Az Ezernyi ajándék arra hív, hogy hagyjuk ott a büszkeség, a félelem és az ökölbe szorított kézzel irányítani akarás kiaszott földjét, és vessük magunkat Isten karjaiba, aki túlcsordulásig tölti meg poharunkat. Ann Voskamp felfedi előttünk saját kegyelmi pillanatait, és közben szelíden tanítgat, hogyan kell fájdalmunkat költészetté formálva igei módon megsiratni veszteségeinket; tudatosan a radikális hálaadás életmódját választani; és lelassítani, hogy megragadhassuk Istent az adott pillanatban. Az Ezernyi ajándékot nem elég könyvként elolvasni; szinte könyörög, hogy egyfajta dinamikus, interaktív ábécéskönyvként fogadjuk. Olyan igazságokkal való találkozásra hív, amelyek feltárják Isten örömének mélységeit, és örökre átformálják életünket.

Ára: 60 lej

Nick Vujucic: Maradj erős
(Studium Plusz Kiadó)

Ha valaki, akkor a karok és lábak nélkül született, védekezésre szinte képtelen Nick Vujicic tudja, milyen érzés, amikor az ember bántalmazók célpontjává válik: jól ismeri a rémálmokat, a teljes reményvesztettséget, tudja, milyen, amikor görcsbe rándul a gyomor. Nick most megoldást kínál e helyzetre, és bemutatja, hogyan védjük ki a támadásokat.

Ne a bántalmazó mondja meg, ki vagy!

Bárki válhat bántalmazás áldozatává, aki valamilyen szempontból más, mint a többiek, ugyanakkor - mint ahogy Nick a saját bőrén megtapasztalta - nem törvényszerű, hogy belekeveredjen a bántalmazók játszmáiba. Maradj erős! című kötetében Nick megosztja túlélési stratégiáit, továbbá segítséget nyújt egy "védelmi rendszer" kialakításához, amellyel lelkünkben megerősödve kerekedhetünk kínzóink fölé.

A könyv segítségével:
- megtanulhatsz lehetőségként tekinteni a bántalmazásra (igen, jól olvasod!);
- megteremtheted a saját biztonsági zónádat;
- tudatosíthatod belső értékeidet;
- megtanulhatod kezelni az internetes zaklatókat;
- könnyebb lesz kezelned az érzelmeidet és irányítanod a reakcióidat;
- megtudhatod, hogyan segíts másoknak, ha bántalmazás áldozatává válnak.

Bántalmazók figyelmének középpontjába kerültél? Állj ki magadért, mert sokkal erősebb vagy, mint gondolnád! Kérdezd csak Nicket, aki, bár végtagok nélkül jött a világra, mégis fantasztikus életet él!

Ára: 50 ron

 

Giovanni Battista Scaramelli: A szellemek megkülönböztetése
- A lelkivezetők kézikönyve -
(Ihtys Kiadó)

Ez a könyv kiegyensúlyozott és biztosan eligazító tudást közöl. Benne van sűrítve az Egyház szentjeinek, jó lelkivezetőinek és a kudarcokból vett leckéinek 2000 éves tanulsága.

Ára: 25 lej

 

 

Gordon van Veelen: A prófétálás ajándékáról - Hogyan halljuk meg Isten hangját és hogyan prófétáljunk tisztán

Az ismert mondás szerint a geológus és a teológus között ég és föld a különbség. Ezt egyesíti önmagában a könyv szerzője, Gordon van Veelen, aki mindkét tárgyból doktorált. Mindezek ellenére a könyv stílusa egyszerű és érthető. A prófétálás ajándékáról átfogó képet nyújt. Ebben saját tapasztalatait is felhasználja.

Ára: 10 lej

 

http://www.immanuel.hu/konyvek_kiadotol/elme_harctere_joyce_meyer.jpg

Joyce Meyer: Az elme harctere
(Immánuel Aplapítvány)

Életváltoztató erő van abban, amikor felfedezzük, hogy a problémáink gyökerét a rossz gondolatok jelentik, és hogy képesek vagyunk megváltoztatni az életünket a gondolkodásunk megváltoztatása által. Isten Igéje világossá teszi számunkra, hogy a gondolkodásunket meg kell újítanunk, hogy megtanulhassunk úgy gondolkodni, ahogy Isten gondolkodik. Amikor ezt megtesszük, akkor képesek leszünk élbezni azt az életet, amit Isten szánt nekünk - a szabadszágot, a termékenységet, a békét és az örömöt.
Lehet, hogy vannak az életednek olyan megkövült területei, amiket fel kell törni. Hadd mondjam bátorítólag: Isten melletted van. Egy háború zajlik, és az elméd a harctér. A jó hír azonban az, hogy Isten a te oldalodon harcol."

Ára: 45 lej

 

Stephen&Alex Kendrick: Merj szeretni
(Immanuel Alapítvány)

Negyven nap, amely megváltoztatja a világot! Legalábbis a Tiédet, Kedves Olvasó! De ha te változol, változik a házasságod. Változik a családod is. A gyeremekeid élete!

Változik a lakhelyed. A munkahelyed. Sőt, változik az az ország, ahol élsz! Meg az egész világ!
És gondolj csak bele, hogy mivé lehet ez a világ, ha ezeket a aváltozásokat a szeretet gerjeszti?!
A könyv erőteljes üzenetei a feltétel nlküli szeretet megismerésének és megélésének kihívásait hozzák eléd.
Ha házasságban élsz, akkor ez a könyv neked szól! Ismersz más házasságban élőket, vagy arra készülőket? Akkor ez a könyv nekik is szól! Nem is kell más ajéndékot keresned.

A Merj szeretni! (The Love Dare) a boldogság helyreállításának és kiteljesedésének világszerte bevált receptkönyve...

Ára: 35 lej
 

Stormie Omartian: Az imádkozó feleség hatalma
(Good News)

Az aggodalom nem változtat a házasságodon... Az imádság képes mindent átformálni.

A mai élet kihívásai és terhei a sikeres házassságot elérhetetlen álommá teszik. Isten azonban örömét leli a lehetetlennek látszó dolgok valóra váltásában. Ehhez nem szükséges más, csak kérnünk kell Őt. Stormie Omartian könyve bemutatja, Isten miképpen újította meg, építette fel házasságát, miután elkezdett imádkozni férje életének döntő fontosságú területeiért: életútja, gyengesége, szexualitása, apai, vezetői és döntéshozó szerepe, munkája, pénzügyei, egészsége, érzelmi védettsége, hite és jövője.
Minden feleség, akinek a férjével való kapcsolat életbevágóan fontos, bepillantást nyerhet ezen az üdítő könyvön keresztül az imának a házasságra gyakorolt hatalmába. Valóságos élethelyzeteken keresztül Stormie egy-egy mintaimádsághoz, majd a házasságért folytatott harcviselés eszközeihez - olyan bibliaversekhez vezet el, amelyek a házasság helyreállításához, megújításához és kiteljesedéséhez adnak csodálatos ösztönző és bátorító ígéreteket az imádkozó feleségnek.

Ára: 35 lej

Stormie Omartian: Az imádkozó férj hatalma

Ti férfiak! Mit is vártok a házasságotoktól? A könyv tele van személyes történetekkel, tanácsokkal ismert keresztény férfiaktól.
Húsz olvasmányos fejezetben a szerző megosztja az olvasóval, hogyan járjon közbe Istennél mindazokon a területeken, amelyeken a feleségének szüksége van az imádságokra.
Még sebekkel teli helyzetekben is Isten minden képzeletet felülmúlóan képes beavatkozni és segíteni!

Ára: 35 lej

 

 

Stormie Omartian: Az imádkozó nagyszülő hatalma

A nagyszülővé válás Istennek az ember számára adott egyik legnagyobb ajándéka. Unokáidat szeretni kiváltság. Szereteted kimutatásának a legnagyszerűbb módja az, ha imádkozol értük. E könyvben - az író és előadó - Stormie Omartie javaslatokat kínál föl a nagyszülök számára ennek gyakorlásához.
- Imádkozz unokáidért
- Imádkozz önmagadért
- Imádkozz unokáid szüleiért

Ára: 50 lej

 

          Sheri Rose Stepherd: A hős imája 

Sheri Rose Shepherd: Az Úr hadserege

A hős imája: Kristóf szuperhős akar lenni, hogy másoknak segíthessen. Miután sütit ad egy kislánynak, aki nem engedhette meg magának, hogy megvásárolja azt, Kristóf megtudja, hogy ezzel is hős lehet, mert az igazi hősöknek olyan szíve van, mint Istennek.

Az Úr hadserege: Dani megpróbálja kényszeríteni a kutyáját, hogy legyen része a "hadseregének". Amikor Dani apukája hazajön a katonai kiküldetésből, megtanítja Daninak, hogy a legjobb vezetők Jézusra hasonlítanak.                           

Ára: 55 lej

 

Sheri Rose Shepherd: A hercegnő imája

Sheri Rose Shepherd: Istenem hol vagy?

KALANDOK A NAGY KIRÁLLYAL - AZ ÚR KIS HERCEGNŐJE

Két könyv egyben:

A hercegnő imája: Eliza arra vágyik, hogy hercegnő lehessen, csillogó koronával és gyönyörű ruhával, ezért arra kéri Istent, hogy tegye valódi hercegnővé.Megtudja, hogy ő már igazi hercegnő, mert a Királyok Királyának lánya.

Istenem, hol vagy?: Emma azon töprengett, miért nem látja Istent, és meghívja Őt a születésnapi partijára. Végül kiderül, hogy látja Istent mindenben amit teremtett, és hogy Ő mindig vele van.

                                                                       Ára: 55 lej