RO     HU     EN

Jose Antonio Fortea: Summa Daemoniaca
(Ihtys kiadó)

Fortea atya  a démonológia, az ördögűzés, a megszállottság és az alvilág kiváló teológiai szakértője. Több mint húsz éve gyakorolja az ördögűzést. Leghíresebb könyvében, a Summa Daemoniaca első részében elemzi a démonok világát, a lélek elleni működésüket, a bukott angyalok egymás közötti, valamint az angyalok, az emberek és Isten iránti kapcsolatait. A könyv második része foglalkozik a különböző démoni jelenségekkel: hogyan kell megkülönböztetni, hogy valaki démoni befolyás alatt áll-e, hogyan kell ördögűzést végezni, mi a poltergeist a kísértet járta házakban, valamint más furcsa és szokatlan jelenségek.

Ára: 40 ron

-------------------------------------------------------------------------------

Francis Chan és Danae Yankoski: Örült szeretet
(Immanuel)

Eltűnődtél már valaha azon, hogy esetleg elszalasztjuk ezt a szeretetet? Ha igazán belegondolsz, meglehetősen őrületes az egész. A világmindenség Istene – a nitrogén, a tűlevél, a galaxisok és az e-moll Teremtője, radikális, feltétlen, önfeláldozó szeretettel szeret minket. S mi a mi tipikus válaszunk minderre? Gyülekezetbe járunk, dalokat énekelünk, és megpróbálunk nem káromkodni.
Akár szavakba öntötted már, akár nem… mind tudjuk, hogy valami nem stimmel.
Talán a szíved legmélyén arra vágysz, hogy szakíts a jelenlegi állapottal? Valódi hitre éhezel, amely világunk problémáira kézzelfogható, mi több, radiális megoldásokat kínál? Isten szenvedélyes szerelmi kapcsolatra hív téged. A vallásos beletörődöttségre nem az a válasz, hogy keményebben dolgozunk a „tedd ezt, ne tedd azt” listán, hanem az, hogy szerelembe esünk Istennel. Ha úgy találkozol az Ő szerelmével, ahogyan azt Francis leírja, nem maradsz ugyanaz az ember, aki voltál.
Hiszen amikor őrülten szerelmes vagy valakibe, minden megváltozik.

Ára: 35 ron

---------------------------------------------------------------------------------------

Claudiu Dumea: A szenvedés misztériuma
(IHTYS kiadó)

Miért van szenvedés  avilágban, körülöttünk, bennünk? Olyan kérdések ezek, melyekkel minden nap szembesülünk, de kimerítő válaszunk nincsen, mert "ma még csak tükörben, homályosan látunk" (1Kor 13,12). Ezen könyvet ajánlom mindazoknak, akik válaszokat keresnek a fenti kérdésekre, és szeretnének többet megsejteni ebből a titokból. (Német László atya ajánlása)
Claudiu Dumea atya a moldvai csángóvidék határán született 1942-ben. Teológiai tanulmányait Jászvásáron, majd később Rómában és Jeruzsálemben foytatta. A Jászvásári Hittudományi Főiskola tanári és lelkészi feladatai mellett több mint húsz nagysikerű könyvet írt, melyek sokak épülésére és buzdítására szolgálnak.
Ára: 25 ron

---------------------------------------------------------------------------------------

L. Stipkovits Erika: Szeretettel sebezve
(hvg könyvek)

Miért követem el ugyanazokat a hibákat, amelyeket a szüleim is elkövettek?
Miért sikertelenek a kapcsolataim? 
Mit üzennek indokolatlan testi tüneteim?

Szüleink viselkedése jelentős hatással van arra, hogy mi magunk milyen társak, szülők leszünk. Van-e esélyünk megváltoztatni a tudattalanul beépült szülői mintáinkat, vagy az eredmény minden erőfeszítésünk dacára ugyanaz lesz, csak "pepitában"? 
A szerző terápiás esetei alapján bemutatja az egyes szülőtípusokat: a borostyán, a szülősítő, az idomár, a jó fej, a szuperszülő, a mártír, az üveghegy, az agresszor és a bátorító szülői viselkedést. Ismerteti a gyakran keveredő típusok hatásait, és segít abban, hogy felismerjük szüleink nevelési stílusát és - szülőként - a sajátunkat is. Tesztjei és gyakorlatai fejlesztik önismeretünket, így életünk teljesebbé, szülői viselkedésünk, családi- és párkapcsolatunk harmonikusabbá válhat.

Ára: 55 ron

---------------------------------------------------------------------------------------

Ann Voskamp: Ezernyi ajándék
(Immanuel)

Ébredj rá az ezernyi áldásra! Az Ezernyi ajándék arra hív, hogy hagyjuk ott a büszkeség, a félelem és az ökölbe szorított kézzel irányítani akarás kiaszott földjét, és vessük magunkat Isten karjaiba, aki túlcsordulásig tölti meg poharunkat. Ann Voskamp felfedi előttünk saját kegyelmi pillanatait, és közben szelíden tanítgat, hogyan kell fájdalmunkat költészetté formálva igei módon megsiratni veszteségeinket; tudatosan a radikális hálaadás életmódját választani; és lelassítani, hogy megragadhassuk Istent az adott pillanatban. Az Ezernyi ajándékot nem elég könyvként elolvasni; szinte könyörög, hogy egyfajta dinamikus, interaktív ábécéskönyvként fogadjuk. Olyan igazságokkal való találkozásra hív, amelyek feltárják Isten örömének mélységeit, és örökre átformálják életünket.

Ára: 40 ron

---------------------------------------------------------------------------------------

NICK VUJICIC - SZERELEM KORLÁTOK NÉLKÜLNick Vujucic és Kanae Vujicic: Szerelem korlátok nélkül

Annak ellenére, hogy Nick Vujicic karok és lábak nélkül született, nagyon is boldog életet él. Igaz, ez nem volt mindig így: kamaszkorát végigkísérték a szerelmi csalódások, és egy sikertelen kapcsolatnak is részese volt, így húszas évei közepére erős meggyőződésévé vált, hogy soha nem talál majd olyan nőt, aki képes lesz szeretni őt, és akivel megoszthatja az életét.
Aztán Nick találkozott Kanaéval, és minden megváltozott. Kapcsolatuk ugyan nem indult zökkenőmentesen, hiszen a kölcsönös vonzalom ellenére sok akadályt kellett legyőzniük, míg végül eggyé válhattak a házasságban.
Ebben a könyvben Nick és Kanae megismerkedésük kalandos történetéről mesélnek, valamint arról, hogyan szerettek egymásba. A Szerelem korlátok nélkül sok pár számára hathat ösztönzőleg, hiszen betekintést nyújt a pár mindennapjaiba: jegyességük időszakába, házasságuk első éveibe és szülővé válásuk folyamatába.
A könyv mindenekelőtt annak bizonyítéka, hogy ha egy kapcsolat középpontjában a hit áll, akkor minden akadály legyőzhető.

Ára: 50 ron

----------------------------------------------------------------------------------------------------

bortoDon & Sally Meredith: Lesznek ketten egy test
(KIA)

A szerzők olyan kipróbált alapelveket és gyakorlatias meglátásokat tárnak elénk, amelyek segítsenek a Krisztus-központú házasság felépítésében. A könyvből megtudhatjuk:
- Mi a házasságok kudarcának hat oka?
- Mi Isten három célja a házassággal?
- Melyik két erő munkálja a házasságban a változást?
- Hogyan vessünk véget a kölcsönös sértések körforgásának?
- ...és még sok egyebet!
Tanácsot találnak benne házaspárok (hogy a kor kihívásaival szemben tartós és boldog házasságban éljenek), jegyesek (hogy jó alapot vessenek a megkötendő házasságukhoz), de válófélben levők is (akik még esélyt akarnak edni maguknak és kapcsolatuknak).

Ára. 20 ron

-------------------------------------------------------------------------------------

Mikor és hogyan beszéljünk gyermekeinknek a szexről - Stan és Brenna JonesStan es Brenna Jones: Mikor és hogyan beszéljünk gyermekeinknek a szexről

A szexuális nevelés nem is annyira információ közlése, inkább tudatos jellemformálás. Gyermekeinknek ezen a kritikus területen tanúsított viselkedését nem az fogja meghatározni, hogy mit tudnak a szexről. Viselkedésüket elsősorban és legfőbbképpen a jellemük fogja meghatározni. A tetteiket az irányítja, hogy kik ők az adott pillanatban.
Fontos, hasznos információk, melyekkel gyermekeid szembekerülhetnek csecsemőkortól serdülőkorig.
Tárgyalt témák:
- A szexuális kiváncsiság és szexuális játszadozás kezelése
- Hogyan oltsuk be gyermekeinket a romboló erkölcsi üzenetekkel szemben?
- Mikor és hogyan magyarázzuk el a nemi közösülést?
- Felkészülés a randevúzásra: hogyan kezeljük a szerelmet és a szexuális vonzódást?
- Tisztasági fogadalomra való bátorítás
- Mit tegyünk, ha későn kezdünk hozzá, hogy a szexről beszéljünk gyermekeinknek?
- ...

Ára: 35 ron

------------------------------------------------------------------------------------

A nagy terv - Munkafüzet és DVD
(CaFE - magyar kiadás: Missio Alapítvány Kiadója)

Isten nagy terve az üdvösségtörténetben és a te életedben

Könnyen használható munkafüzet, napi bibliai elmélkedésekkel, amely alkalmazható plébániák, kisközösségek és egyének számára is.
A DVD 12 inspiráló videót tartalmaz, melyek lépésról lépésre végigvezetnek az üdvtörténeten. Ezeket különböző helyszíneken forgatták (Szentföldön, Efezusban, Patmos szigetén, Rómában), és elismert szakemberek szülalnak fel bennük, mint pl. Mark Coleridge érsek, Nicky Gumbel tiszteletes, Michelle Moran, Dr. Paula Gooder, David Payne.
Világi krisztushívők szájából hallhatunk tanúságtételeket arról, hogy hogyan élik meg az Igét a mindennapokban.

Ára: 25 ron

----------------------------------------------------------------------------------------

Nick Vujucic: Maradj erős
(Studium Plusz Kiadó)

Ha valaki, akkor a karok és lábak nélkül született, védekezésre szinte képtelen Nick Vujicic tudja, milyen érzés, amikor az ember bántalmazók célpontjává válik: jól ismeri a rémálmokat, a teljes reményvesztettséget, tudja, milyen, amikor görcsbe rándul a gyomor. Nick most megoldást kínál e helyzetre, és bemutatja, hogyan védjük ki a támadásokat.

Ne a bántalmazó mondja meg, ki vagy!

Bárki válhat bántalmazás áldozatává, aki valamilyen szempontból más, mint a többiek, ugyanakkor - mint ahogy Nick a saját bőrén megtapasztalta - nem törvényszerű, hogy belekeveredjen a bántalmazók játszmáiba. Maradj erős! című kötetében Nick megosztja túlélési stratégiáit, továbbá segítséget nyújt egy "védelmi rendszer" kialakításához, amellyel lelkünkben megerősödve kerekedhetünk kínzóink fölé.

A könyv segítségével:
- megtanulhatsz lehetőségként tekinteni a bántalmazásra (igen, jól olvasod!);
- megteremtheted a saját biztonsági zónádat;
- tudatosíthatod belső értékeidet;
- megtanulhatod kezelni az internetes zaklatókat;
- könnyebb lesz kezelned az érzelmeidet és irányítanod a reakcióidat;
- megtudhatod, hogyan segíts másoknak, ha bántalmazás áldozatává válnak.

Bántalmazók figyelmének középpontjába kerültél? Állj ki magadért, mert sokkal erősebb vagy, mint gondolnád! Kérdezd csak Nicket, aki, bár végtagok nélkül jött a világra, mégis fantasztikus életet él!

Ára: 50 ron

-------------------------------------------------------------------------------------

Bill Hybels: Csak pár lépés
(Új Remény Alalpítvány)

A szerző arra bátorít, hogy éljünk 3D-ben...
- Dolgozzunk azon, hogy barátokat szerezzünk
- Derítsük ki a történetüket
- Döntsük el, mi legyen a következő lépés
...és így tanuljuk meg megérteni a Szentlélek sugallatait.

Szolgálatának legutóbbi évtizede alatt megfogalmazódott gondolataiból és átélt élményeiből merítve Bill Hybels friss nézőpontból, meggyőző erővel, ösztönző szabatossággal mutat rá, mekkora erő rejlik az evengélizációnak ebben a személyes,mélységesen kapcsolati megközelítésében.

Nagy a tét. A kvetkezmények örökre szólnak. És talán csak egy beszélgetésnyire vagy attól, hogy örök hatást gyakorolj valakinek az életére - azzal, hogy megteszel egy pár lépést felé.

Ára: 35 ron

------------------------------------------------------------------------------------

Giovanni Battista Scaramelli: A szellemek megkülönböztetése
- A lelkivezetők kézikönyve -
(Ihtys Kiadó)

Ez a könyv kiegyensúlyozott és biztosan eligazító tudást közöl. Benne van sűrítve az Egyház szentjeinek, jó lelkivezetőinek és a kudarcokból vett leckéinek 2000 éves tanulsága.

 

 

Ára: 20 ron

-----------------------------------------------------------------------------------

David Payne: Életre kelt (hogyan lett egy drogfüggőből katolikus filmproducer)

Az Éltre kelt egy egyszerű és szórakoztató könyv, amelyben a lebilincselő személyes történet és az alapvető, gyakorlatias tanítás által mélyíti a hitedet.

Tökéletes ajándék olyanoknak, akik nem gyakorolják a hitet.

David Payne a CaFE (Katolikus Hitfelfedező) nevű szolgálat igazgatója, amely DVD-ket készít plébániák és iskolák számára. Erőteljesen megtapasztalta a megtérést, amely által megszabadult a kábítószer-függőségtől. Ma azzal tölti az idejét, hogy megossza ezt a csodálatos hírt Isten gyógyító szeretetéről. Feleségével, Giovannaval három gyermekük van.

Ára: 15 ron

----------------------------------------------------------------------------------

Gordon van Veelen: A prófétálás ajándékáról - Hogyan halljuk meg Isten hangját és hogyan prófétáljunk tisztán

Az ismert mondás szerint a geológus és a teológus között ég és föld a különbség. Ezt egyesíti önmagában a könyv szerzője, Gordon van Veelen, aki mindkét tárgyból doktorált. Mindezek ellenére a könyv stílusa egyszerű és érthető. A prófétálás ajándékáról átfogó képet nyújt. Ebben saját tapasztalatait is felhasználja.

 

Ára: 10 ron

-------------------------------------------------------------------------------------

Elizabeth Mittelstaedt: Poros úton mezitláb
(Immanuel Alapítvány)

Elizabeth Mittelstaedt a Lydia magazin alapítója már gyermekként sokat hallott Jézusról, és bár fiatalon újjászületett, az élet igazán kemény, embert próbáló küzdelmeit mégsem tudta elkerülni.
Egy kis vajdasági, magyarlakta faluban nőtt fel a kommunizmus ideje alatt, ahonnan tizenhét évesen Ausztriába disszidált (a szülei tudta nélkül) a szabadabb élet reményében. Ami azonban ott várt rá, sokkal inkább rémálomnak nevezhető. Ez után az első, fájdalmas csalódással járó „kaland” után fedezte fel Isten megbocsátó szeretetét...
Poros úton mezítláb című önéletrajzi könyve végigvezeti az olvasót nagy kitérőkkel teli utazásán: a poros kis falu egyszerű tanyájától egészen élete álmának beteljesedéséig, hogy az egész világot elérje a nyomtatott szó erején keresztül. Ebből az izgalmas, inspiráló könyvből megtudhatjuk hogyan is vált a ceruzáját becsben tartó, egyszerű kislányból egy vezető keresztény magazin alapítójává és főszerkesztőjévé, aki világszerte százezrek életére van hatással ma is.

Ára: 40 ron

----------------------------------------------------------------------------------------------------

 131Dr. Ed Wheat és Gaye Wheat: Örömre teremtve
- Szexuális életről csak házasoknak
(KIA)

Házaspárok meglepően nagy száma hagyja figyelmen kívül mind a mai napig Istennek a házasságukra vonatkozó terveit. Vannak ugyan, akik felismerik, hogy házastársi kapcsolatuk nem olyan teljes, mint amilyen lehetne, s ezért aktívan keresik a válaszokat; sokan viszont szinte tudomást sem vesznek arról, hogy szexuális közösségük az öröm és a kielégülés forrása lehetne.
A világi médiában ritkán hallunk bármit is arról, hogyan kell szeretettel betölteni házastársunk szükségleteit, vagy arról, hogy a szex csak az egyik alkotóeleme a társunkkal fenntartott összetett elkötelzettségi viszonyrendszernek. A legtöbb keresztényt soha nem tanították meg arra, hogy mit mond a Biblia a szexről, hogyan élvezzük azt, amit Isten tervezett el a férjnek és a feleségnek, mint ahogy arra sem, hogy mi erről az orvosi álláspont.
azok a tények és adatok, melyeket az orvos és házassági tanácsadó szerző felsorol, a mai napig is aktuálisak. Noha mondanivalóját nyíltan és orvosi precizitással fejti ki, igyekszik mindezt olyan szent és bölcs módon tenni, ahogyan a Biblia teszi. A szexuálisa beteljesülés ígérete mindazon férjek és feleségek életében valósággá válhat, akik elhatározzák, hogy a házaságukban Isten tervét hagyják érvényesülni. A könyv témája ennek a beteljesüléshez vezető útnak a megmutatása.

Ára: 30 ron

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Joyce Meyer: Jó szokások kialakítása, rossz szokások kitakarítása
(Immanuel Alapítvány)

Kifejleszthetünk jó szokásokat és kitakaríthatunk rosszakat ismétlés útján. A szakemberek szerint harminc nap alatt kialakítható vagy megtörhető egy szokás, ezért arra hívlak, hogy próbáld meg: változtasd meg az életedet szokásaid megvátoztatásával! Először talán nehéz lesz, de szorgalommal és türelemmel végül sikerülni fog. A jó szokásokat, amelyeket állításunk szerint szeretnénk kialakítani, többek között azért nem sajátítjuk el, mert az azonnali kielégülés kultúrájában élünk. Mindent azonnal akarunk, és nem értjük, hogy  a sok jó dolog, amire vágyunk, és amire szükségünk van, nem lesz csak azért a miénk, mert akarjuk. Jó szokásokat azok tudnak kialakítani, akik kitartanak, és semmiképpen sem adják fel.

Ára: 37 ron

----------------------------------------------------------------------------------------------------

http://www.immanuel.hu/konyvek_kiadotol/elme_harctere_joyce_meyer.jpg

Joyce Meyer: Az elme harctere
(Immánuel Aplapítvány)

Életváltoztató erő van abban, amikor felfedezzük, hogy a problémáink gyökerét a rossz gondolatok jelentik, és hogy képesek vagyunk megváltoztatni az életünket a gondolkodásunk megváltoztatása által. Isten Igéje világossá teszi számunkra, hogy a gondolkodásunket meg kell újítanunk, hogy megtanulhassunk úgy gondolkodni, ahogy Isten gondolkodik. Amikor ezt megtesszük, akkor képesek leszünk élbezni azt az életet, amit Isten szánt nekünk - a szabadszágot, a termékenységet, a békét és az örömöt.
Lehet, hogy vannak az életednek olyan megkövült területei, amiket fel kell törni. Hadd mondjam bátorítólag: Isten melletted van. Egy háború zajlik, és az elméd a harctér. A jó hír azonban az, hogy Isten a te oldalodon harcol."

Ára: 40 ron

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Max Lucado: Értékes vagy

Az apró, fából készült emberkék, a foltmanók nap mint nap ugyanazt teszik: arany csillagokat vagy szürke pontokat ragasztgatnak egymásra. A csinosak és jóvágásúak, azaz, akik simára csíszoltak és szépen festettek, csillagot kapnak. A különleges képességgel rendelkezők szintén. De akik kevesebbre képesek vagy akikről néhány helyen lepattogzott a festék, bizony csak szürke pontra számíthatnak.
Pancsinelló is ilyen volt.
Max Lucado szívet melengető meséjében Éli, a fafaragómester segítségével Pancsinelló felismeri, hogy milyen értékes - függetlenül attól, hogy a többi foltmanó mit gondol róla.

Ára: 20 ron

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Stephen&Alex Kendrick: Merj szeretni
(Immanuel Alapítvány)

Negyven nap, amely megváltoztatja a világot! Legalábbis a Tiédet, Kedves Olvasó! De ha te változol, változik a házasságod. Változik a családod is. A gyeremekeid élete!

Változik a lakhelyed. A munkahelyed. Sőt, változik az az ország, ahol élsz! Meg az egész világ!
És gondolj csak bele, hogy mivé lehet ez a világ, ha ezeket a aváltozásokat a szeretet gerjeszti?!
A könyv erőteljes üzenetei a feltétel nlküli szeretet megismerésének és megélésének kihívásait hozzák eléd.
Ha házasságban élsz, akkor ez a könyv neked szól! Ismersz más házasságban élőket, vagy arra készülőket? Akkor ez a könyv nekik is szól! Nem is kell más ajéndékot keresned.

A Merj szeretni! (The Love Dare) a boldogság helyreállításának és kiteljesedésének világszerte bevált receptkönyve...

Ára: 35 ron

----------------------------------------------------------------------------------------------------

 7Dr. James Dobson: Amikor nem értjük Istent

Fiatal korunkban, amikor jó egészségnek örvendünk, és mág nem találkozyunk betegséggel, csalódással vagy bánattal, könnyű elhinni, hogy az élet majdnem mindig gondtalan és boldog lesz. Aki elég hosszú ideig él, végül mégis olyan nehézségeket él át, amelyeket nem könnyű megérteni. Ilyenkor a kirakós játék darabjai egyszerűen nem illeszkednek egymáshoz, és nem értjük Istent.
Az ilyen pillanatokban szinte mindenki az emberi élet legtalányosabb kérdésével küszködik: "Miért engedte meg Isten?"
A szerző szeretettel ajánlja könyvét azoknak, akik értetlenül állnak az élet nehézségei előtt, és minden illúziójukat elvesztették. Táplálja írása a megsebzettek és csüggedtek szívét, és védje meg a kiábrándulástól azokat, akik még nem kerültek a kétségbeesés karmai közé!

Ára: 18 ron

----------------------------------------------------------------------------------------------------
56Max Lucado: Félelem nélkül

Képzeljünk el magunknak egy olyan életet, amelyet meg sem érint a szorongás. Mi lenne, ha félelem helyett alapból hittel reagálnánk a veszélyekre? Ha félelemmágnest hordozhatnánk a szívünk fölött, amely kihúzná belőle a rettegés, bizonytalanság és kétség legutolsó sziráit is, akkor mi maradna? Képzeljük magunk elé azt a napot, amelyen jobban bízunk, és kevésbbé félünk!

El tudjuk képzelni az életünket félelem nélkül?

Ára: 22 ron

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Rick Warren: Isten életet átformáló ereje

Rick Warren: Isten életet átformáló ereje
(Új Remény Alapítvány)

Mi kell ahhoz, hogy...
... szeretetteljesebb legyek?
... békésebb életem legyen?
... türelmesebb legyek?
... több önuralmam legyen?

„Az évek során, amióta lelkipásztor vagyok - írja Rick Warren - az első számú kérdés, amit feltettek az emberek, így hangzik: Rick, miért nem tudok megváltozni?" Az emberek akarnak változni - de elakadnak. Szeretnél továbblépni? Olvasd el, hogyan lehet!

Ez a könyv a Biblia egyszerű, ám erőteljes igazságaiból merítve nyújt gyakorlati útmutatást konkrét változásokhoz, és összekapcsol azzal az erővel, amelynek segítségével ténylegesen megvalósíthatod a régóta áhított változásokat. Ha Isten Igéjének igazságát az Ő Lelkének ereje által alkalmazod, az életed megváltozik! Kimozdulsz a kerékvágásból és rátalálsz arra az ösvényre, amely Isten csodálatos céljai felé tereli az életedet.

Rick Warrent gyakran nevezik „Amerika legbefolyásosabb lelki vezetőjének." Ő írta minden idők első számú keménykötésű bestsellerét, a Céltudatos Életet; és ő alapította a a Saddleback Gyülekezetet, amely mára a világ egyik legnagyobb és legismertebb gyülekezete lett. Ő a Céltudatos Mozgalom alapítója, amely 160 ország mindenféle felekezetéből gyülekezetek tízezreit fogja össze. Több mint 350.000 lelkipásztornak nyújtott képzést világszerte. Szerzője az Isten válaszai az élet nehéz kérdéseire és a Céltudatos Gyülekezet című könyveknek is.

Ára: 35 ron

----------------------------------------------------------------------------------------------------

ElbűvölőJohn és Stacy Eldredge: Elbűvölő - A női szív szabadsága
(Koinónia)

A modern nő elvárások kereszttüzében hivatott megtalálni identitását, ezért a folyamatos megfelelési kényszernek engedve lassú önpusztításba kezd, vagy túlzott önmegvalósítási szerepet vállal. Az őszinte törekvések közepette észrevétlenül korlátok közé szorul a női mivolt, jóllehet Isten a kezdetektől fogva szabaddá tesz a szépség feltárására, a férfiszív megszelídítésére, majd az anyai szerep boldog megélésére. A könyv több, mint a női lélek puszta megismerése, a háromgyerekes lelkigondozó, Stasi Eldredge hiteles szavai (melyek férje, John Eldredge gondolataival egészülnek ki) személyes példákon keresztül válnak megindítóan bensőségessé.

Ára: 35 ron

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

9

Dr. James Dobson: Amit a feleségekről tudni kell(ene)

Melyik férj nem sóhajtott még így: Ezek a nők! Nem értem őket!
talán nem megdöbbentő, ha azt állítjuk, gyakran a nők sincsenek tisztában saját magukkal, melyik elvárásnak szeretnének megfelelni:
- szerető családanya, aki az otthon melegét adja
- tökéletes szerető, aki a nap 24 órájában gyönyört adhat
- megbízható munkatárs, aki kézben tartja a cég ügyeit
Dr. Dobson férfiaknak címezte könyvét, de időnként a női olvasóhoz is szól. A női (anyai) lélek jó ismerője, humorba ágyazva fest nagyon reális képet a nőkről és ad tanácsot az időnként elbizonytalanodó férfiaknak.

Ára: 15 ron

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

110Dr. James Dobson: Lányok nevelése

Kortársak nyomása, táplálkozási zavarok, szerelem és szex, iskolai követelmények, életcélok - csak  néhány példa a lányokra váró mai kihívások közül, melyekkel egyre fiatalabb korban szembesülnek. Hogyan vezessük végig lányunkat a nővé válás útján? Függetlenűl attól, hogy még babázik vgay már a viharos tinédzserkorban jár, érzi-e, hogy ő a mi megbecsült és szeretett lányunk?
Dr. James Dobson a legfrissebb kutatások alapján, a rá jellemző józan megközelítéssel segít szembenéznünk annak a feladatnak a kihívásaival, hogy lányainkból erős, egészséges és magabiztos, sikeres nőket neveljünk.

Ára: 26 ron

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

58Dr. James Dobson: Fiúk nevelése

Manapság gyakran merül fel a kérdés, hogy hol hibázik a társadaloma fiúk nevelése terén. Miért vallunk oly sokszor kudarcot fiaink jellemének fejlesztését illetően? Miért kerül válságba oly sok fiú? Milyen tulajdonságokat kell megpróbálnunk a fiúkba plántálni?
Dr. James Dobson, a neves családszakértő egyfajta térképet ad azok kezébe, akik a Teremtő akarata szerinti, lelkileg egészséges fiúkat szeretnének fölnevelni. Józan tanácsai valódi bátorítást jelentenek a szülőknek, tanároknak, tanácsadóknak, ifjúsági vezetőknek és mindazoknak, akik a felelős, Istent tisztelő férfiak következő nemzedékét formálják.

A Fiúk nevelése a következő kérdéseket járja körül:
- A fiúk tényleg alapvetően különböznek a lányoktól? S ha igen, miben?
- Milyen szerepet játszik a verseny egy fiú fejlődésében?
- Mi az apák feladata fiaik nevelésében? Mi a helyzet az anyák szerepével?
- Hogyan hat a fiúkra a válás?
- Mi okozza a homoszexualitást, és meg lehet-e előzni?
- Milyen hatást gyakorol a fiúkra korunk zaklatott életmódja?

Ára: 26 ron

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Fern Nichols és Janet Kobobel Grant: Minden gyermeknek szüksége van imádkozó édesanyára

Fern NIchols szenvedélyesen hisz az imádság hatalmában. A földkerekséget átívelő imádkozó szolgálat alapítójaként tudja, hogy Isten csodákat visz véghez a gyermekeink életében és a házasságainkban, ha rendszeresen imádkozunk.
Ebben a könyvben hozzánk hasonló édesanyák lelkesítő történeteit olvashatjuk, melyek megtanítanak, hogyan imádkozzunk bizalommal. A benne lefektetett alapelvek forradalmasítják imádságról alkotott elképzeléseinket, valamint imádságunk módját is. Következésképpen mélyebb kapcsolatba kerülünk Jézussal, s ez életünket is megváltoztatja.
Tapasztaljuk meg Isten jelenlétét! Hagyjuk, hogy megérintsen minket és a körülöttünk élőket, a szükségleteink legmélyenbb szintjén!

Ára: 20 ron

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Az imádkozó feleség hatalmaStormie Omartian: Az imádkozó feleség hatalma
(Good News)

Az aggodalom nem változtat a házasságodon... Az imádság képes mindent átformálni.

A mai élet kihívásai és terhei a sikeres házassságot elérhetetlen álommá teszik. Isten azonban örömét leli a lehetetlennek látszó dolgok valóra váltásában. Ehhez nem szükséges más, csak kérnünk kell Őt. Stormie Omartian könyve bemutatja, Isten miképpen újította meg, építette fel házasságát, miután elkezdett imádkozni férje életének döntő fontosságú területeiért: életútja, gyengesége, szexualitása, apai, vezetői és döntéshozó szerepe, munkája, pénzügyei, egészsége, érzelmi védettsége, hite és jövője.
Minden feleség, akinek a férjével való kapcsolat életbevágóan fontos, bepillantást nyerhet ezen az üdítő könyvön keresztül az imának a házasságra gyakorolt hatalmába. Valóságos élethelyzeteken keresztül Stormie egy-egy mintaimádsághoz, majd a házasságért folytatott harcviselés eszközeihez - olyan bibliaversekhez vezet el, amelyek a házasság helyreállításához, megújításához és kiteljesedéséhez adnak csodálatos ösztönző és bátorító ígéreteket az imádkozó feleségnek.

Ára: 20 ron

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Pálhegyi Ferenc Dr.: Keresztyén házasság

Dr. Pálhegyi Ferenc: Keresztyén házasság

Hívő emberek házasságában az a nagyszerű, hogy együtt gyalogolhatunk az Ígéret Földje felé. Végigjárhatjuk a pusztát keserűen és lázadozva, mint az Ószövetség népe, de ha látuk, hogy előttünk megy az Úr felhő- vagy tűzoszlopa, akkor nem csüggedünk el.
A házasság hasonlít a cipzárhoz: az egyik félnek csak a másikkal együtt van értelme. Ez a "cipzár" időközben könnyen szétnyílik.
Szeretnél tartós, mindig "jól záró" kapcsolatot?

Ára: 16 ron

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Természetgyógyászat az Ige mérlegénDr. Erdélyi Judit: Természetgyógyászat az ige mérlegén
(Evangéliumi Kiadó)

Hogyan tájékozódhatunk korunk növekvő zűrzavarában?
Micsoda az Agykontroll és kicsoda José Silva "Magasabb Intelligenciája"?
Jóga és Autogén Tréning...?
Mi a hatás mechanizmusa a Akupunktúrának és a Talpmasszásnak?
Milyen "erőket" közvetítenek a kézrátételes kezelések?
A szerző legsikeresebb és legkeresettebb könyve ebben a zavarodott világban, amikor minden újság és TV műsor tele van ezekkel a keleti, furcsa természetgyógyászati csapdákkal....!
A Biblia elégséges és biztos támpontot ad, hogy jól tájékozódhassunk.

Ára: 15 ron