RO     HU     EN

Fülöp kurzus - Csíkszereda január 21-23

Lelkigondozói kurzus - Csíkszereda február 17 - 20

Fülöp kurzus - Marosvásárhely március 11-13

Fülöp kurzus - Kolozsvár - március 25-27

Fülöp kurzus - május Csíkcsicsó 13 - 15

Isten válasz az élet nehéz kérdéseire kurzus - Marosvásárhely 15 - 17

Megkülönböztetés kurzus - Marosvásárhely július 28- 31

Fülöp kurzus- Marosvásárhely  október 21-23

Fülöp kurzus - Gelence December 9 - 11

 

Fülöp kurzus - Gelence December 9 - 11

Sz. J.

Számomra új volt, hogy Isten úgy szeret ahogy vagyok. Ha Isten képes szeretni engem, a gyengeségeim ellenére, akkor nekem is el kell fogadnom mást, és ne akarjak mindenkit megváltoztatni az én elképzelésem szerint.  Különösen megérintődtem a dicsőítés alatt, Isten közel jött hozzám, és azt helyezte a szívemre, hogy a dicsőítésben akarja, hogy szolgáljak a testvérek felé.

M. E.

Mély hálát érzek a szívembe, hogy az Úr engem erre a kurzusra elhívott, és hálás vagyok, hogy a testvérekkel együtt részt vehettem. Én már eddig is tudtam elméletben, hogy Isten szeret, és nem azért szeret, amit teszek.  De én mindig csak azzal foglalkoztam, hogy mennyire bűnös vagyok és hogy soha nem vagyok elég jó Istennek, és akkor nem tudtam elhinni Isten szeretetét, folyton próbáltam kiérdemelni, hogy szeressen.  Megértettem, hogy a Szentlélek sosem vádol, nem kárhoztat, ezek a gondolatok sosem Istentől vannak.

B. L.

A kurzuson számomra igazzá vált, hogy Jézus engem megváltott. Ez az üzenet eddig soha nem jött át nekem úgy igazán, de most végre a szívembe jutott.  Amit magammal viszek a hétköznapokba, hogy a személyes kapcsolataimat másképp kezeljem, megértsem könnyebben mikor bántanak, vagy rosszat tesznek felém, mert most már tudom ez honnan fakad. Elhatároztam, hogy szeretnék közösségbe járni ezután.

P. A.

Én hálát adok a jó Istennek, hogy végre eljutottam Fülöp kurzusra, én már nagyon rég vágytam erre, amit Isten itt nyújtott nekem.  Teljesen új látást kaptam a hitről, Istenről, vallásról. Szinte azt tudom mondani, hogy a hit elszilárdulásához „kell” egy ilyen kurzus.  Megértettem, hogy valaki meghalt értem, hogy én élhessek, és nem is tudtam róla.  Megértettem mennyire befolyásolta rossz fele Istenről az elképzelésem, az hogy az én édesapám nagyon távoli volt számomra.

A.Sz.

A hétvégén átértékelődtek számomra hitünk igazságai. De talán a mi a legjobban megérintett, az a megváltásra úgy gondolni, mint lemondás az Atya részéről. Eddig csak a Fiú engedelmességét és alázatát ismertem fel benne. Nem mindegy.   Felismertem a dicsőítő énekek fontosságát az örömhír közlésében, és a közösség megtartó erejét. Rájöttem milyen irányba kell fejlődnöm ahhoz, hogy Isten országát építhessem, hirdethessem.

E. F.

Jó volt megtapasztalni azt a nagy szeretetet, amit a testvérektől kaptam. Ugyanakkor ezáltal arra is rá vezettek, hogy mennyi sérelem vesz körül, ami akarva akaratlanul is befolyásol és ebből születnek az ítélkezéseim. Ez viszont megoldható, ha meghallgatom a másikat beleszólás nélkül és közben hívom a Szentlélek segítségét a beszélő fél számára és ezáltal én is bocsánatot tudok kérni majd  tőle.

 

Fülöp kurzus- Marosvásárhely  október 21-23

 

F.E.

Egy felismerés amit kinyilvánított a Szentlélek számomra, hogy HAJOLJAK MEG ISTEN ELŐTT!

Úgy akaratomban, úgy gondolataimban, úgy érzéseimben, úgy fájdalmamban. Egyszóval teljesen, mindenben és mindennel!  Tudom nem bíztam teljesen Benne. Az én akaratomat akartam mindenáron és nem értettem miért nem valósul meg amit szeretnék. Mára tudom azt, hogy egyedül ennek én voltam az okozója. A hitetlenségemmel és azzal, hogy nem hajtottam meg előtte az akaratomat, az én akaratomat illetően!

“Istenem, Te jobb vagy, mint én. Te nagyobb vagy, mint én. Te több vagy, mint én. Alávetem magam a Te útjaidnak, mert azok magasabbak, mint az én útjaim. Alárendelem magam a te időzítésednek, mert az jobb, mint az enyém.”

Ahogy írom e sorokat a Szentlélek munkálkodik bennem és azt érzem, hogy igen Ő AZ ÚR AZ ÉLETEMBEN MINDEN ÉS MINDENEK FELETT.

L.O.

Köszönöm a nyitottságot és a bizalmatokat felénk, ezáltal is a kurzus sokkal családias / testvériesebb volt. Sikerült egy teljesen új Isten képet kapnom a hétvégén. Nagyon megérintett, hogy Isten feltétel nélkül szeret, és mindig haza vár.  Új volt számomra, hogy kérhetem a Szentlélek segítségét, picit mintha nem is tudtam volna az Ő személyéről, pedig visszagondolva, olyan sokszor tapasztaltam a segítségét.

 

Sz. Á.

A kurzus után végre azt éreztem, hogy jó, hogy én is vagyok, létezem, és pont jó, hogy ilyen vagyok amilyennek Isten alkotott. Most már tudom, hogy Istennek én is a szeretett gyermeke vagyok.

Azt is megértettem, hogy van egy bűnre való hajlamom, és erre oda kell figyeljek, milyen helyzetbe engedem bele magam, de ráébredtem sokszor, hogy egyedül nem vagyok elég erős, és elbuktam többször. Éreztem milyen közel jön Isten a dicsőítésben.

 

M. K.

Gyerekkorom óta számomra is csak annyi maradt meg, hogy bűnös vagyok és Istentől nagyon távolinak éreztem magam. Viszont a Szentlélek most közel jött, és megtapasztaltam Isten mennyire közel is Van. Többször megpróbáltam teljesen Istennel élni, személyes imaidőt gyakorolni, de mindig felülíródott valami más dolog által, most tudom csak úgy lehetséges ez, ha hagyok minden mást és Istent helyezem elsőnek. Ezt tűztem ki célul magamnak. Emlékszem régebben közösségi alkalmon, próbáltam az ott lévőket testvérnek nevezni, de nem jött ki a szó a számon. Mostmár bátran nevezem öket testvéreknek.

 

Megkülönböztetés kurzus - Marosvásárhely július 28 - 31

 

F. Zs.

Számomra erőteljesen megmaradt, hogy azt a döntést, amit lelki békesség idejében meghozok, azon ne változtassak, ha éppen köd van az életemben. Ezt úgy szeretném gyakorlatba ültetni, hogy elhatározok valamit mikor békességben vagyok, és mikor zűrzavaron megyek át, emlékeztetem magam, hogy mit határoztam el. Azt is megértettem, hogy az ellenség hasonlít egy ravasz, éles eszű hadvezérhez, aki főleg akkor támad, mikor tudja, hogy én gyenge vagyok, könnyebben támadható, és nem akkor mikor erős kapcsolatban vagyok Istennel.

L. Sz.

A kurzusban megértettem, hogy nem úgy kell döntést hozni, hogy egyedül gondolkozok rajta, aztán mikor nagyjából eldöntöttem, akkor megkérdem Istent, hogy te is egyetértesz vele? Ellenkezőleg, őszintén Isten elé viszem, többször is a döntést, és veszem a fáradságot, hogy leírjam a gondolatokat. A gyakorlatok alatt sikerült választ kapnom arra a kérdésre, amivel ide jöttem. Segített, hogy az én személyes érveimet megvizsgáljam Isten igazságához mérve, és akkor egyszerű a döntés. Szintén tetszettek a „gyors döntési módszerek”, mert nem mindig van sok idő döntést hozni.

V. L.

Felismertem, hogy sokszor besétálok olyan helyzetekbe, társaságba, ahol esetleg nem kellene legyek, és sokszor azt hittem magamról, hogy elég erős vagyok már, és olyan könnyen nem hatnak rám a dolgok, de rájöttem, hogy bölcsebb elkerülni ezeket a helyzeteket, mint vakmerően belesétálni a csapdákba és utána bánkódni.  Akarok élni az imádkozó testvérek segítségével, és a lelki vezetőm tanácsaival és ne egyedül vívjam meg a harcaimat ezután. A kurzus alatt letisztult bennem az én kérdésemre egy válasz, ennek különösen örvendek.

 

B. B.

Megértettem, hogy a gonosz milyen módszerekkel próbál közel férkőzni hozzám az életem különböző szakaszaiban, és különösen Isten miként vezet. Jó tudni, hogy résen legyek és felismerjem ezeket a helyzeteket. Megértettem mit jelent vigaszban, lelki békében élni, és honnan jön ennek a hiánya, a békétlenség.  Ezentúl fontos számomra, hogy mindig nyugodt élethelyzetben döntsek.

 

 

Isten válasz az élet nehéz kérdéseire kurzus - Marosvásárhely május 15 - 17

K. T.

A gyakorlati tanácsok által megértettem, ezentúl, hogy kezeljem a félelmeket és a stresszt az én saját életemben. Ha kudarcot vallok valamiben, hogyan lehet azt is úgy kezelni, hogy ne húzzon le, ne gyúrjon maga alá. Ezt régebben teljesen rosszul kezeltem. Két döntést is hoztam, az egyik, hogy több időt töltsek Istennel, mert teljesen átformálja az egész napomat, ha Vele kezdem, és megpróbálok figyelni az Ő hangjára, a másik, hogy oda figyelek a testem igényeire és többet fogok aludni.

G. N.

A kurzus által megértettem, hogy a megtérésem óta, Isten mennyi mindenen már végig vezetett és vele mennyire másképp alakultak a nehéz helyzetek is.  Hálás vagyok, hogy van egy közösségem, ahova tartozhatok, a testvéreknek, hogy formálnak engem. Döntést hoztam, hogy én is többet fogok imádkozni, és az imaidőmet reggel tartom meg, nem este mikor már használhatatlan vagyok. Növekedni szeretnénk az Istenben való imádatban. Elhatároztam azt is, hogy egyszerre csak egy dologra akarok összpontosítani.

M. K.

Két dolog is erőteljesen megmaradt bennem a hétvégéről. Az egyik, hogy „nyakon kell csípni” a gondolatokat, ami a Gonosztól van és már az elején leállítsam, mielőtt rombolni kezd az életemben.

A másik pedig az, hogy ne csak a csodái kelljenek Istennek, hanem maga Isten, és akkor egyben a csodái is az enyémek lesznek. Beakarom építeni az életembe, hogy ne akarjak egyszerre száz dolgot csinálni, egyszerre csak egy dologra figyeljek oda. Ha éppen beszélgetek valakivel, akkor legyek jelen.

Tudatosítani akarom magamban azt amit Isten gondol rólam, akkor is ha a köröttem lévők mást is mondanak nekem, mert egyedül az a fontos, hogy Isten mit gondol.

 

T. B.

Felismertem, hogy Isten miként képes használni az én életemben, még a csüggedést és a kudarcokat is, ha megfelelő módon kezelem őket, akkor a növekedésemet tudják szolgálni.

Ha tartósabb szomorúságot észlelek az életemben, akkor meg kell keressem mi az a hazugság, ami ez a dolog mögött rejtőzik, és kérem Isten, hogy cserélje ki ezt az Ő igazságára.

 

G. E.

 

Rájöttem, hogy fontos megtanulnom lazítani, és ne sajnáljam a magamtól az időt erre. Magamban is észrevettem, hogy a sok stressz hatására tényleg néha már robbanásra állok készen.

Életemben az eddigi kudarcok és gyász, rengeteg csüggedésbe taszított, és mások ítélete fölöttem rengeteg fájdalmat okozott, elhatároztam, hogy ezentúl nem fogom hagyni, hogy ez lehúzzon.

Igenis megakarok maradni az a pozitív és lelkes valaki, akinek Isten teremtett.

 

 

Fülöp kurzus - Csíkcsicsó 13 - 15

 

A. B.

Ez a kurzus sokat mondó volt számomra, nagyon meg érintett Isten a szeretetével. Megértettem, hogy Isten úgy szeret ahogy vagyok. Segített kilépni a bezártságból, megszabadulnom a kisebbségi érzéstől. Gyermek korom a szüleimmel nagyon jó volt, de sajnos az óvodás évtől egész 11-k osztályig, sok megalázásban kivetésben és kiközösítésben volt részem, és csúfoltak a külsőm miatt. Nem hagyták azt a lehetőséget meg, hogy ki tudjak bontakozni és fedezzem fel azt, hogy mire vagyok képes, mire vagyok teremtve. Féltem az emberektől mert tudtam, hogy mi az a lelki fájdalom és így inkább nem álltam szóba nagyon senkivel egész mostanáig. De a kurzuson néven szólítottak és azt mondták, hogy úgy vagyok tökéletes ahogy vagyok, nagyon meg érintett. A Szentlélek, dicsőség az Úrnak, több ajándékkal halmozott el, mint amennyit el tudtam képzelni.

B. E.

Mindenekelőtt, hálás köszönetemet szeretném kifejezni a kurzus megszervezéséért!  Ötletes és kézzel fogható szemléltető eszközeivel, tartalmassá tette az amúgy is felemelő hangulatú hétvégét.  Egyértelművé vált számomra, hogy az eddig ért negatív hatások, történések minden alkalommal, egy-egy szirmot borítottak a szívem ajtaja fölé, míg teljesen beborították, mint a jerikói rózsa szárazságban. Nem véletlenül jelezte a szívem az alkalmanként elszoruló fájdalmakkal, hogy ,,segítség, bajban vagyok"! Isten tudja mire van szükségem, bárcsak én is figyelmesebb lettem volna, hogy neki mire van szüksége! De a Szentlélek!!! Na, ez egy új nézetet kapott ebből a szemszögből

elénk tárva! Azt tudtam, hogy gyerekcipőben járok ezen a területen, de most szívszorongató volt a megtapasztalása! A kurzus ideje alatt megtapasztalt lelkes odaadás a szervezők részéről, a tanúságtételek, a tanítások, a szoros ölelések, mind-mind arra utaltak, hogy Isten üzenetei, a magok, csak rajtam múlnak, hogy milyen talajba hullanak. Úgy érzem, az én talajom megpuhult, a magok gyökeret eresztettek, már csak folyamatosan táplálnom kell a forrásból, nehogy kiszáradjanak!

Így utólag még fontosnak tartom elmondani, hogy az ,,ellenség" teljes bedobással próbálta megakadályozni, a részt vételünket ezen a kurzuson, mivel édesanyám pár nappal a kurzus előtt elgyengült, sürgősségre került és azonnal vitték Brassóba szív műtétre. De az Úr mégis megsegített, hogy eljussunk a kurzusra mind a 3 -an.

T. I.

Ezen a kurzuson, megértettem, hogy miért fontos Istent dicsérni, dicsőíteni és miért ez egy nagyon jó dolog nekem.  Ugyanakkor a Szentlélek személye, valahogy teljesen kimaradt az én hitéletemből, mintha nem is létezett volna. Ezentúl szeretnék jobban odafigyelni és imáimban vele kommunikálni, beszélgetni.

G. E.

Én is egy buzgó katolikus családban nevelkedtem fel, később katolikus iskolában nevelkedtem, ennek ellenére rengeteg sérülés, megalázást és sebet kaptam. 15 éve elveszítettem gyermekem szüléskor és kis híján én sem éltem túl. És azóta minden Szentmisém csak arról szólt, hogy megköszöntem Istennek, hogy még élhetek. nemrég újból meghalt a 3-ik gyermekem, és én meg voltam győződve, hogy Isten valamiért büntet. De Isten küldött embereket az életembe, hogy készítsenek engem arra, hogy erre a kurzusra eljussak. Itt megértettem, hogy Isten szeret engem, és nem büntet, nem ver engem, a rossz dolgok az életemben nem Tőle vannak, gyermekeim elvesztését nem Ő akarta, hanem van valami, amiből megakar szabadítani. Bár a sok sérülés után egy ideje nem akartam senki újjal ismerkedni az életemben, most szeretnék egy közösségbe tartozni, szeretnék testvéreket az életemben, és találtam is egy lehetőséget, ahova járhatok.

B. H.

Unitáriusként attól féltem, hogy itt a kurzuson nem leszek befogadva. Ellenben nagyon hamar megtapasztaltam, hogy aki Istent szereti, azt mind egy helyre tartozik. Első este megértettem már, hogy Isten magamért szeret, és nem a teljesítésemért, Ő elsősorban úgy szeret ahogy vagyok.

Ha egyszer elindultam a Feléje vezető úton, Ő nem taszít el és nem a gyengeségeimet nézi, hanem az apró lépéseket is értékeli.

B. K.

Magam is egy jó vallásos családban nevelkedtem, és volt egy önképem magamról, hogy azért egy elég jó személy vagyok, nem követtem el égbe kiáltó nagy bűnöket, és milyen jó vagyok én. Ellenben rájöttem, hogy nem a bűn mérete számít és a bűn az bűn, és ezekből is meg kell térnem. Sokáig palástoltam a hitemet, nem akartam a „kis szentecske” lenni többet. Ezentúl valóban fel kell vállalnom az Istenben való hitemet a barátok előtt.

 

 

Fülöp kurzus - Kolozsvár - március 25-27

F. B.

Rá jöttem, hogy az életemben, mindig mindenkinek próbáltam megfelelni, és mindig mindent analizáltam magamban. Ugyanezt tettem Istennel szemben is, próbáltam neki is megfelelni. Azonban most már tudom, hogy előtte teljesen őszinte lehetek, és nem kell a szépet tennem, és Isten arra bátorított, hogy így jól vagyok és ne még akarjak dolgozni mindenen, hagyjam Istent, hogy szeressen engem. Még jobban megerősödtem, hogy akarok tartozni egy Krisztus központú közösséghez.

M. F.

Eddig is tudtam, információ szinten, hogy Jézus meghalt és megváltást hozott, azonban egyedül most tudatosult bennem, hogy személyesen értem halt meg, engem váltott meg! Sokat hallottam eddig is a Szentlélekről és, hogy Ő ajándékokat akar adni nekem, azonban nem igazán éltem tudatosan ezeknek az ajándékok használatával. Szeretném ezentúl a mindennapi életemben, mindennapi kapcsolatomban ezt beültetni és használni, élni ezekkel az ajándékokkal. Az ifjúsági közösséghez, amelyhez tartozom, szeretnék én is adni valami pluszót, nem csak mindig elvárni, hogy tőlük kapjak, hanem adjak is.

B. B.

Az utóbbi időben sok mindent megtudtam a jó Istenről, sőt még a Szentlélekről is hallottam ezt azt. Viszont ezen a kurzuson kikerekedett az információt és nagyon mélyen megtapasztaltam a Szentlelket, aki megmutatta, hogy még van az életemben olyan amiből meg kell térjek, és betöltött az Ő nyugalmával, békességével és végre egy igazán jót tudtam aludni. Tudom, hogy a közösségnek milyen megtartó ereje van, eddig is tapasztaltam mert tartoztam ifihez, és továbbra is szeretnék egy családos közösséghez tartozni.

L. E.

Őszintén megmondva, én teljesen szkeptikusan jöttem erre a kurzusra. Nem értettem, hogy miért áradoznak annyit az emberek, hogy itt megváltozik az életük, és olyan jó élmény stb. Gondoltam eljövök, legalább befogom a testvérem száját, aki elhívott, és a végén megmondom, hogy nem segített semmit. Tévedtem…Már első este, teljesen felforgatott mindent bennem, és engem is teljesen megváltoztatott, Isten igazsága, most már szeretném, hogy Isten legyen az aki megmondja nekem, hogy mi a jó és mi nem. Habár sokáig úgy gondoltam, hogy ahogy élek az jó nekem, rájöttem, hogy sok mindenből meg kell térjek. Szentlélekről is valamilyen formába tudtam, de mintha mégse. Most már tudom, hogy Ő az aki a legapróbb történésekben is benne van.

H. L.

Nyitottan jöttem ide, nem volt semmi különös elvárásom. Hallottam Istenről, úgyis gondoltam, hogy valamilyen formában kapcsolatom van vele, de rájöttem, hogy van mit ezen javítsak. Teljesen új volt számomra a Szentlélek személye, és, hogy mennyire Ő mozgat mindent.  Elképesztő élmény volt amikor imádkoztak értem, és végre hallottam Isten hangját a szívemben.

G.S.

Több dolgot is megértettem a kurzuson, egyik legfontosabb az, hogy a Jézus Krisztus megváltásának köszönhetően, mindig van remény, és ennek köszönhetően soha nem fogok elveszni, soha nem leszek magamra hagyva. Ezért nem kell nekem mindent megpróbálni elképzelni, hogy miként fog megoldódni, hanem bízzak Istenben, hogy Ő megoldást nyújt.

 

 

 

Fülöp kurzus - Marosvásárhely március 11-13

 

D. K.

Az első és legfontosabb számomra az volt, hogy Isten igazságait sikerült közel engedjem a szívemhez, Ebből az egyik gondolat, ami segített tovább haladni, az az volt, hogy nekem van egy bűnös természetem, ami hajlik a rosszra, de Jézus eljött már értem és megváltott, meghalt értem a kereszten. Nem kell nekem tökéletesnek lennem, ahhoz, hogy az Atya szeressen. Ő úgy szeret, ahogy vagyok. Akkor is, mikor rosszul érzem magam, mikor fáradt vagyok, vagy mikor mosolygok. Ő tudja azt is, hogy bűnben fogantam, de ennek ellenére Ő szeret. Megértettem most először, hogy a megtérés azt jelenti, hogy behívom Istent az életem minden területére és azok megváltoznak. Nem azt jelenti, hogy folytatom ugyanazt, amit eddig, csak éppen Jézussal, hanem Ő valami újat tartogat számomra azáltal, hogy a megtérés mellett döntök nap mint nap. És a megtérés együtt jár a hittel. A kettőt nem választhatom el egymástól. Tehát összességében Isten kapcsolatra hív engem, szívtől szívig.

Sz. K.

Nekem a kurzus sok új dolgot mutatott meg, amit eddig nem tudtam, hiába a sok vallás óra, templom stb. Ezenkívül sokáig ad gondolkodni valót a múltról, a jövőről. Legszebb dolog, amit megértettem, hogy ne sajnáljam Jézust amiért szenvedett és meghalt, hanem dicsőítsem őt és áldjam, táncolva, énekelve, kezeket a magasba téve. A kurzuson tanultakat megpróbálom beiktatni a mindennapi életembe és hála a rajzoknak, demonstrációknak, amiket gondosan kidolgoztatok, vizuálisan fogok mindig emlékezni a dolgokra.

S. A.

A kurzus által lehetőségem volt a Jóistennel való kapcsolatom még jobban elmélyíteni ugyanakkor a Szentlélek megtapasztalásával is gazdagodtam. Csak egy dologra volt szükség, hogy még jobban betudjam fogadni az életembe, hogy nyitott legyen a szívem, s mondjam azt, hogy Uram én itt vagyok, vágyom Rád, vágyom arra, hogy megtapasztalhassalak. Nagyon mélyen éríntett. Egy csokoládéhoz tudom hasonlítani, amikor megeszel egy kis kockát belőle, már is vágysz a következőre, pont így van a Jóistennel is, ha megtapasztaltad, akkor soha nem tudsz betelni. Folyamatosan kell a lépéseket megtenni, hogy közelebb és közelebb kerülj Hozzá. Egy elhívásként éltem meg, csak egyszerűen hagytam, hogy az Úr formáljon.

J. R.

A kurzus elején hallottam, hogy itt meg fog változni az életem, de nem értettem, hogy mitől, vagy mi lesz, ami akkora változást hoz az életemben? Eddig is tudtam, hogy Isten szeret, de mégse fogadtam el teljesen. Most már tudom, hogy Ő ugyanúgy feltétel nélkül szeret akkor is mikor nem teljesítek, nem hozom a formám, és mikor más úgy látja, hogy értéktelen vagyok, és nem kell mástól koldulnom a szeretetet. Megtanultam, hogy szeretettel kezeljek mást, mikor vétkezik és emiatt ne kiközösíteni senkit. Sokszor próbáltam beszélni másoknak Istenről, és olyan nehezen ment, ezután nem a körülményekre fogok tekinteni, hanem a Szentlélek vezetésére.

B. N.

Én már tapasztaltam meg Isten közelségét eddig is, de ezen a kurzuson a Szentlélek egy új módon érintett meg.  Meggyőzött arról, hogy olykor a jónak tűnő vágyaim is fontosabbak lehetnek nála, és ez már elválaszt tőle. Elsősorban valóban Istent akarom keresni és a mennyek országát építeni, és hiszem, hogy Isten minden egyebet megad majd hozzá.

 

 

Lelkigondozói kurzus - Csíkszereda február 17 - 20

 

Sz. M.

A lelkigondozói kurzus alatt számos dologgal szembesültem. A kurzus során viszont különösen örültem, hogy a Fülöp-kurzuson való részvétel a feltétel, hiszen így sokkal nyitottabban tudtam részt venni ezen a kurzuson.

Számomra a legintenzívebb élmény volt, hogy az ott kapott tanítást szinte azonnal életre válthattam, sőt bizonyos szempontból még meg is előzte a gyakorlat. Isten ajándéka és egyben bizonyíték, megerősítés is volt ez számomra, hogy Isten tevékenykedik. NAGY AJÁNDÉK. Különösen hálás vagyok ezért az élményért, mert a kurzus lényegi részében, a lelkigondozásban mindenfajta érzelem, belső megerősítés elmaradt, amiről már korábban jelezték, hogy lehet ilyen. Tudom, azonban, hogy a kurzuson és általa bennem a döntések nyomán a kegyelem folyama meg inkább elindult.

Hadd fejezhessem be tanúságtételemet egy számomra kedves film (A mennyországot választom) egy párbeszédjelenetével:

  • Fülöp atya, miért olyan nehéz követni az Evangéliumot?
  • Mert olyan egyszerű.

Úgy érzem, e kurzuson ezzel szembesültem, leginkább gyümölcsként ezt viszem magammal.

 

P. O.

Számomra a legfontosabb megismerés a kurzusból az, hogy mennyire fontos, hogy megbocsátsunk egymásnak. Ezt nem csak azért, hogy a mi kapcsolatunk rendeződjön  a másik féllel, hanem mert csak így áll helyre az én kapcsolatom Istennel és így tud másnak a kapcsolata is helyreállni Istennel. Most már tudom, hogy van a bűneimre bocsánat, a sebeimre gyógyulás és a legfontosabb, hogy törekedjek arra, hogy úgy tekintsek Istenre, mint az én legjobb barátomra, és ilyen kapcsolatot ápoljak vele.

 

T. T.

Nagyon vágytam, hogy eljöjjek erre a kurzusra, az életemben annyi minden már annyi minden felvolt borulva körülöttem és éreztem, hogy így már nem mehet tovább.  A kurzus elején az volt bennem, hogy nem tudok ezekből megszabadulni, azonban a második este már teljes felszabadulást éreztem, mintha repülnék. Eddig annyira hatott rám másnak a véleménye, de tudom, hogy Istennek így vagyok a legkedvesebb, és már nem fog zavarni másnak a véleménye.

A Szentlélektől kaptam egy kegyelmi ajándékot is amire már nagyon vágytam.

 

B. V.

Eddig sosem mertem kiállni beszélni mások előtt, most végre kaptam bátorságot hozzá.

Az okkult dolgoknak, a babonáknak sosem adtam nagy jelentőséget, de valahogy mindig meghallgattam, és hittem is bennük, még mikor hülyeségnek is tartottam valamit.

Azt is tudom, hogy fontos, hogy megfogalmazzam az imádságaim és azokat bátran kimondjam Isten előtt, még ha tudom is, hogy Ő ismeri a gondolataimat.

B. H.

A kurzus által nagyon sok igazságot kaptam, mert rengeteg téves meggyőződés volt bennem, emiatt sokat szomorkodtam, azt hittem, hogy ezen nem tudok változtatni, bár nem egyedül, de Istennel lehetséges! Úgy érzem, hogy ráléptem egy útra az Úr Jézussal együtt, és hogyha el is esek, tudom, hogy Ő megtart és jó lesz a vége a dolgoknak.

 

 

Fülöp kurzus - Csíkszereda január 21-23

 D.E. 

Legjobban talán úgy tudnám elmondani, hogy megtaláltam a „helyet”, ahol önmagam lehetek, nem kell szerepet játszanom. Mivel vallásos voltam a magam módján nem gondoltam, hogy ennyi mindent nem tudok, köztük, hogy - nem tudom a Szentírást olvasni - veletek ezt kezdtem megismerni es remélem megtanulom. Nem tudtam azt az igazságot sem, hogy már minden " adósságom ki van fizetve" Megtapasztalhattam Isten szeretetét rajtatok keresztül és megpróbálom én magamat is úgy elfogadni ahogy vagyok mert, Ö így szeret amilyen vagyok es feltétel nélkül. Megértettem, hogy az egyetlen út az Jézus és meg kell tanulnom vele együtt járni azt az utat, amit az Úr nekem rendelt.  Ami legnagyobb "ajándék" volt, hogy megtapasztalhattam a Szentlélek jelenletét a teremben, közöttünk, lágy fuvallatként és ez nagyon mélyen érintett, hogy én, aki ilyen "jelentéktelen " vagyok velem is ott van éssegít. Kaptam egy jövőképet Bécin keresztül, így tudom, hogy velem is terve van az Úrnak. Eddig kételkedtem, azt gondoltam, hogy csak túl kell élnem az életemet, habár kaptam tőle "ajándékokat" (pl. a gyerekeimet főleg a harmadik picurit). Örvendek es köszönöm, hogy közelebb vittetek az Úrhoz és Jézushoz.

B.H.

Számomra teljesen új volt hallani a Szentlélekről, kissé úgy tűnt mintha eddig életembe nem is hallottam volna róla. Nagyon mély volt megtapasztalni az Ő jelenlétét, ahogyan közel jött és átjárt. Most már tudom, hogy a Szentlélek szeretne megajándékozni mindig, és Neki célja van velem. Eldöntöttem, hogy akarok tartozni egy közösséghez.

J.H.N

Én már sokszor hallottam Isten szeretetéről, de valahogy soha nem sikerült, hogy érezzem. Ésszel sok mindent tudtam eddig is, azonban most rájöttem, hogy valahányszor én is bűnt követtem el, nem mertem Isten elé menni, hanem Ádámhoz és Évához hasonlóan elbújtam Istentől, nem jártam inkább templomba vagy közösségbe. Felismertem azt is, hogy mikor úgy döntöttem, hogy ott hagyom a közösséget akkor kezdett fellazulni az Istennel való kapcsolatom is és szépen lassan el is maradt, most újból szeretnék közösségbe járni.

U. ZS.

Egész életemben kerestem Istent, valamilyen formában, sokszor csak vallásos gyakorlatokat végeztem én is. Nagyon sok ideig marcangoltam magam egy bűnöm miatt, és mikor imádkoztak értem végre megértettem, hogy Isten azt már megbocsájtotta nekem. Megtapasztaltam a Szentlélek vigasztalását és ajándékát, amit szeretnék még jobban megismerni.

A.T.

Számomra minden teljesen új volt ezen a kurzuson. Sok közöm sajnos nem volt az egyházhoz, és Istenről se sokat hallottam. De most már tudom, hogy mégse vagyok egyedül, mert van Isten és Ö velem van, és Ö elkezdett gyógyítani engem, hogy valóban az lehessek akinek Ö teremtett és tudom, hogy nem kell többet a kemény, és a kőszívűt játszanom.

P.M.

Bár kisebb nagyobb fájdalmakkal a szívemben jöttem ide, tudtam, hogy itt kell lennem. Nagyon örvendek, hogy a férjemmel együtt lehettem itt, és hihetetlen volt számomra megtapasztalni, hogy a Szentlélek mennyire közel jön és mennyire valóságos az Ö jelenléte.

Sz.M.

Elméletben én mindezt már rég tudtam és erősen kíváncsi voltam, hogy mi ujjat tudok itt hallani. Azonban mikor oda jutottunk, hogy Szentlélek és az Ő jelenléte, az számomra teljesen új volt. Bár csak az egész egyházunk ilyen módon lenne összekapcsolva, bár tudom nagy számba elég nehéz megvalósítani. Örvendek, hogy ha még gyerek cipőben is, de részese lehetek egy közösségnek.