RO     HU     EN

Gergely Panna

2004-ben az Úr meghívott Béci által, hogy dolgozzak a Regnum Christi alapítványnál. Fiatalos lelkesedéssel és örömmel mondtam igent, hogy Isten Örömhírét hirdessük közösen az alapítványnál. Azóta Isten 3 kislánnyal ajándékozott meg (Bernadett 7 éves, Kincső 4 éves, Dórika 1 éves). 

Jelenleg gyesen vagyok, és az elmúlt 3 évben önkéntesként szolgáltam a testvérekkel. 

Legkedvesebb számomra az alapítványi szolgálatban a Mennyei Atya feltétel nélküli szeretetének a meghirdetése. Legnagyobb örömöm látni Isten kézzelfogható munkáját, amint emberi életek megváltoznak az Ő drága jelenlétében.

Az ige, ami meghatározó jelenleg számomra: "Az Úrban leld gyönyörűséged." 37 Zsoltár

 

Daniel Rita

Szentegyházán születtem, majd Kolozsvárra jöttem magyar és néprajz szakot tanulni - aztán, mint sokan mások: itt ragadtam :) Kolozsváron a Mécses közösségben találkoztam először Szentlélekkel, azóta is szüntelenül vágyakozva kérem az ő mindennapi segítségét és vezetését. 

Tanulmányaim befejezése után egy tehetségtámogató egyesületnél dolgoztam, de Istennek más terve volt a mindennapjaimmal. A hívásnak engedve felmondtam a munkahelyemen és teljes idejű Imádság Háza szolgálóként szánom Istennek az aktív óráimat-napjaimat. Vágyok arra, hogy Kolozsvárról szüntelenül felszálljon az imádat Isten trónja elé, hiszen méltó arra, hogy az angyalokkal együtt mi is szüntelenül dicsérjük Őt!

A Regnum Christi Alapítvánnyal Fülöp kurzuson ismerkedtem meg, és viszonylag hamar megszületett a vágy bennem, hogy én is részese legyek a csapatnak. Isten kegyelmét és végtelen szeretetét tapasztalom minden kurzuson. Megajándékozva érzem magam, hogy szemtanúja lehetek annak, ahogyan Isten megváltoztatja az emberi szíveket. Főként a lelkigondozás iránt érzek elhívást, de örömmel teszek tanúságot is arról, hogyan hozott Isten örömet és szabadságot az életembe. 

Az utóbbi pár évben a 45. zsoltár szavainak mélységét fedezem fel újra és újra. Ez a pár szó számomra egyszerre mondja el, hogy ki Isten, hogyan néz rám, és hogy mi a legtermészetesebb reakció, amivel válaszolhatok az ő hívására. 

 "Szépségedet a király kívánja, mert urad ő, borulj le előtte!" (Zsolt 45, 12).