RO     HU     EN

Gergely Panna

2004-ben az Úr meghívott Béci által, hogy dolgozzak a Regnum Christi alapítványnál. Fiatalos lelkesedéssel és örömmel mondtam igent, hogy Isten Örömhírét hirdessük közösen az alapítványnál. Azóta Isten 3 kislánnyal ajándékozott meg (Bernadett 7 éves, Kincső 4 éves, Dórika 1 éves). 

Jelenleg gyesen vagyok, és az elmúlt 3 évben önkéntesként szolgáltam a testvérekkel. 

Legkedvesebb számomra az alapítványi szolgálatban a Mennyei Atya feltétel nélküli szeretetének a meghirdetése. Legnagyobb örömöm látni Isten kézzelfogható munkáját, amint emberi életek megváltoznak az Ő drága jelenlétében.

Az ige, ami meghatározó jelenleg számomra:

"Az Úrban leld gyönyörűséged." 37 Zsoltár

 

Demeter Szidi

Keresztény, katolikus családba születtem, szovátai vagyok, ám Isten kreatív hívását követve Marosvásárhelyre költöztem és a Magvető közösség tagja lettem. Szeretek nevetni, olvasni és biciklizni :-). 

Logopédusként dolgozom főleg gyerekekkel, és hálás vagyok azért, hogy a munkám örömet okoz számomra. 

A Regnum  Christi alapítvánnyal a Jézus Tanítványainak iskolája keretén belül ismerkedtem meg, ami egy több hónapon át tartó lelkigyakorlat volt és segített abban, hogy elkezdjem még inkább megismerni és megszeretni Istent, és személyes kapcsolatom alakulhasson ki Vele. Ezt az időszakot követően kezdtem el segítkezni a kurzusokon, lelkigyakorlatokon. Különösen szeretem az alapítvány szolgálati területei közül a lelkigondozást és a személyes beszélgetéseket, de örömmel tölt el az is, hogy láthatom Isten hogyan formál át életeket a kurzusok alatt, által. 

Nagyon közel áll hozzám a 23-as Zsoltár, mivel az utóbbi időben többször tapasztaltam meg általa Isten gondviselését, jelenlétét és szeretetét:

Az Úr az én pásztorom nem szűkölködöm....   felüdítette lelkemet, és az igazság ösvényein vezetett az Ő nevéért....

Nyulas József

Marosvásárhelyen születtem és nevelkedtem, római katolikus  családban, még a líceumot is katolikus osztályban végeztem el, ennek ellenére nem tapasztaltam meg igazán Isten jelenlétét. Mikor felismertem Isten hatalmas kegyelmét és Szentlelkének átformáló erejét az életemben, egyre inkább növekedett bennem a vágy, hogy az Ő szőllősében munkálkodjak.  Nagy kegyelemnek élem meg,  hogy városunkban és egész erdélyben ennyi lehetőség van kurzusokat és lelkigyakorlatokat szervezni, ezek által növekedni. Hálás vagyok, hogy Jézus a Regnum Christi Alapítványhoz vezetett, ahol én is számos képzésen részt vehettem, ami által közelebb kerülhettem Hozzá. Csodálatos látni, hogy munkálkodik Isten az emberek életében, hogy formálja át őket.

Egyik kedvenc igém: "Boldogok a tisztaszívűek, mert ők meglátják Istent."(Mt. 5,8)

 

Dánél József

Csíkszeredában élek, nős vagyok több mint 18 éve, van két gyermekünk.
Szakmámat tekintve kerámikus vagyok, amit nagyon szeretek. A Búzamag közösségnek vagyok a tagja több mint 25 éve.
Vallásos családban nevelkedtem, gyerekkoromban sokat ministráltam, rendszeresen jártam hittanorákra.
Később a világ vonzása nagyon elcsábított. Eltávolodtam az Istentől, saját elképzelésem szerint kezdtem élni az életemet. Nagyon elsodort az élet, a függőségek, szenvedélyek világába. Az a világ amire vágytam megvolt csak éppen én voltam nagyon boldogtalan. Kerestem folyton az élet célját, értelmét. Elég mélyre sülyedtem már, amikor meghívtak egy nagy találkozóra, Budapestre 1995- ben, ugyanis akkoriban ott éltem. A találkozó mottója az volt, hogy: „senki sem szolgálhat két úrnak” (Mt. 6,24).
Az ott elhangzott beszédek, tanúságtételek nagyon eltaláltak. Mikor meghívtak, hogy adjuk át életünket Jézusnak,akkor én is átadtam neki az életemet. Annak a döntésemnek köszönhetően Isten belépett az életembe és elkezdett Ő megváltoztatni engem a a megtérés által, ami azóta is tart az életemben. Isten szabaddá tett szenvedélyeimtől, függőségeimtől.  Az Ő hívására vissza jöttem Erdélybe, hogy itt szolgáljam.
Elhívást éreztem az evangelizációra, amiben azóta is szolgálok. Járok közösségekbe szolgálni tanítással, tanúságtételekkel. 2000 óta vagyok kapcsolatban a Regnum Christi alapítvánnyal. Együtt szolgáltunk a vezetőmunkatárs képzésekben, Jézus Tanítványainak Iskolájában és számtalan kurzuson az ország különböző pontjain. Ahogy telik az idő egyre jobban azt érzem, hogy ebben a szolgálatban akarok tevékenykedni. Ahogy megtapasztaltam Jézus Krisztus megváltását az életemben, ugyanúgy szeretném, hogy mások is ezt megtapasztalják.
Az egyik ige, ami meghatározó számomra: „Isten azt akarja, hogy minden ember üdvözüljön és eljusson az igazság ismeretére.” 1Tim. 2,4
 
Székely Csilla SSS
 
Főiskolás koromban ébresztette fel a vágyat a Szentlélek a radikális,
megtérésekkel, gyógyulásokkal, szabadulásokkal, élettel teli kereszténység iránt. Csodálatos volt, amikor kiderült, hogy az álmom az valóság: ma is létezik ilyen keresztény életforma a katolikus egyházon belül. Ennek egyik legerőteljesebb csatornája volt számomra a Regnum Christi Alapítvány, amely által szervezett kurzusok, képzések átformálták az életemet. 2002-ben vettem részt a Fülöp kurzuson, ahol elkezdődött erőteljesen a kaland Istennel s azóta is folytatódik. Ezért nagy megtiszteltetés és ajándék számomra, hogy a Regnum Christi Alapítvány önkéntese lehetek sok éve már, ahol Isten Országát építhetem a kurzus és a belső gyógyító szolgálatokon keresztül.
Jelenleg Csíkszeredában élek szociális testvérként, biológia tanári és pszichológusi végzettségemet kamatoztatva.
Egyik kedvenc igém: ,,Én azért jöttem, hogy életük legyen, és bőségben
legyen.’’(Jn.10,10)